Ga naar de inhoud

Cancelo naar Bayern: "Volgens mij neemt Guardiola onverbiddelijk afscheid"

 di 31 januari 2023 13:02

Voor de transferdeadline afloopt, worden vandaag naar jaarlijkse gewoonte nog enkele verrassingen en aangekondigde overgangen verwacht. Een van de meest opvallende transfers is die van Joao Cancelo. En wat met Thorgan Hazard? Het ging er over in 90 minutes.

Joao Cancelo werd maandagavond gefilmd in Duitsland. Daar werd vandaag de laatste hand gelegd aan een huurovereenkomst tussen City en Bayern München. Iets over de middag werd de deal officieel gemaakt.

In het contract zou een niet-verplichte aankoopoptie van 70 miljoen euro staan. De transfer van de Portugese international komt als een verrassing.

 

"Oké, hij was dit seizoen veel minder, maar het is toch heel snel dat hij in ongenade is gevallen", vindt ook Filip Joos. "Te snel wellicht, want door de aankoopoptie wordt ook duidelijk dat ze hem niet gewoon even op scherp willen zetten bij City."

 

Is het een opeenstapeling van feiten die Cancelo stap voor stap naar de uitgang hebben geduwd? Er was het kostbare foutje op een hoge bal tegen Liverpool. Salah profiteerde en schonk Liverpool de zege. 

 

Na het WK leek Cancelo helemaal uit vorm, terwijl de 19-jarige Rico Lewis zich toonde en publiek lof kreeg van zijn trainer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik denk dat er iets gebeurd is en dat Guardiola tegelijk zo erg gelooft in Rico Lewis (19)", probeert Filip Joos de puzzel te leggen.

 

"Pep Guardiola is volgens mij ook onverbiddelijk. Als er iets is, neemt hij volgens mij heel makkelijk afscheid van spelers." 

 

"Van Bayern begrijp ik dat ze Cancelo halen. De enige vraag wordt nu: wie is de echte Cancelo? Want Juventus en Inter lieten hem zonder slag of stoot gaan, terwijl hij vorig seizoen bij City ongelooflijk was als eerste spelverdeler, met De Bruyne de tweede spelverdeler hoger op het veld."

 

"Ook leuk voor Daley Blind trouwens. Mazraoui, Pavard, Cancelo. Zou Blind dan niet liever gespeeld hebben bij Antwerp? Of zouden ze bij Bayern al gezien hebben dat Blind niet goed genoeg is?"

"Thorgan Hazard naar PSV is een leuke transfer"

Nog vandaag kan ook een Rode Duivel misschien aan de slag bij een nieuwe werkgever. Het carrièreplan van Thorgan Hazard bij Borussia Dortmund lijkt op een dood spoor te zitten.

PSV zou Hazard graag nog voor de deadline aan zijn selectie toevoegen.

 

"Dat vind ik een leuke transfer", zegt Filip Joos in 90 minutes. "Alleen is Thorgan de laatste tijd een beetje te weinig fit geweest."

 

"Maar vergeet niet dat Duitsland fysiek meer veeleisend is dan Nederland, dus dat moet wel lukken" vult Westerlo-speler Tuur Dierckx aan.

 

Dat er kritiek komt van Aad de Mos? "Wat Thorgan heeft meegemaakt, is dat hij met die naam Hazard zat." 

 

"Hij heeft zich eerst moeten bewijzen bij zijn ploegen en dat vind ik net knap", besluit Filip Joos, die ook blijft genieten van de anekdote dat José Mourinho Thorgan ooit kwam scouten bij Zulte Waregem.