Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel verlaat Argentinië zonder winst: "Niet uitzonderlijk goed, ook niet slecht"

 ma 30 januari 2023 01:09
Remco Evenepoel voor de slotrit.

Remco Evenepoel heeft ook van de slotrit in de Ronde van San Juan gretig gebruik gemaakt om goed te trainen. De wereldkampioen versnelde in het slot met Quinn Simmons, maar sprinten voor de zege zat er net niet in. "Ik zit goed op schema", vat Evenepoel zijn week samen.

"Plan om later aan te vallen"

Op iets meer dan tien kilometer van de finishlijn in San Juan versnelde Quinn Simmons uit het peloton. Remco Evenepoel zat in het wiel van de jonge Amerikaan en ging meteen mee met zijn generatiegenoot. 

 

Was het op voorhand afgesproken? Zo leek het wel... "Neen", zei Evenepoel na de rit bij Renaat Schotte.

 

"Het was eigenlijk mijn plan om pas om 5 à 6 kilometer van het einde te gaan, om zo de andere sprintersploegen een beetje schaakmat te zetten. Maar ik zag dat Simmons ging en dat is wel een goede bondgenoot."

 

"Door de meewind ging het eerst heel goed en reden we bijna een halve minuut weg. Maar in de tegenwind én met 4 à 5 ploegen achter ons, konden we moeilijk standhouden. Ik was eigenlijk al verrast dat het zo lang duurde, maar toch waren we een vogel voor de kat."

Ik was eigenlijk al verrast dat het zo lang duurde, maar toch waren we een vogel voor de kat.

Remco Evenepoel

"Ik kom zeker nog eens terug"

Hoe kijkt Evenepoel terug op zijn koersweek in Argentinië? "Niet uitzonderlijk goed, maar ook niet slecht", is de wereldkampioen eerlijk. 

 

"Ik heb mij getest wanneer ik dat wilde en heb me vandaag ook nog een keer kunnen tonen. Het niveau was hier ook veel hoger dan andere jaren, dat heb ik gemerkt aan mijn wattages. Alles verloopt goed volgens schema, nu moeten we gewoon verder werken."

 

Komt Evenepoel nog terug naar Argentinië? Dat hangt ervanaf hoe ik mijn seizoen eindig en wat het plan volgend jaar is. Maar ik kom hier in mijn carrière zeker nog eens terug."

Alles verloopt goed volgens schema, nu moeten we gewoon verder werken.

Remco Evenepoel
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: