Ga naar de inhoud

BEKIJK: Fabio Jakobsen ontsnapt aan zware val na tik van toeschouwer: "Déjà vu naar Polen"

 ma 30 januari 2023 00:36
" "
De man in het publiek wilde een foto nemen.

Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step) is tijdens de slotsprint van de Ronde van San Juan aan een drama ontsnapt. De Europese kampioen raakte in volle inspanning een hand van een toeschouwer die een foto maakte. Hij kwam in contact met de boarding, maar bleef nog net recht.  "Dit had veel erger kunnen zijn", zei Jakobsen na afloop.

Jakobsen kwam in de laatste massasprint eigenlijk nooit volledig op toerental. Hij zat wat vast aan de rechterkant en raakte daardoor niet meer over Welsford, die zijn tweede ritzege pakte.

 

De Europese kampioen kwam ei zo na hard ten val in de slotmeters. Hij raakte met zijn gezicht de hand en telefoon van een toeschouwer die ver over de boarding en verloor daarbij zijn bril. 

 

Een drama werd gelukkig net vermeden, want als bij wonder bleef Jakobsen recht. De toeschouwer die in aanraking kwam met de Nederlandse sprinter werd door de Argentijnse politie meegenomen voor verder onderzoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jakobsen: "Had veel erger kunnen zijn"

Fabio Jakobsen maakte na de rit niet al te veel woorden vuil aan het "telefoonincident".  "Ik had Mørkøv moeten volgen, maar aarzelde één seconde en bleef bij de andere sprinters", stak hij zijn hand in eigen boezem voor zijn sprintnederlaag.

 

"Ik dacht dat Nizzolo naar links zou schuiven, maar ik had beter moeten weten en reed te strak langs de boarding."

 

"Er stak daar iemand zijn hand uit met een telefoon. Ik denk dat heel veel mensen een déjà vu kregen naar die rit in de Ronde van Polen. Dit was deels mijn eigen schuld, maar er was ruimte. Ik had de hand niet gezien."

 

Heeft Jakobsen veel last? "Ik heb een snee en het staat wat dik, maar dit had veel erger kunnen zijn. Gelukkig loopt het goed af."

Dit was deels mijn eigen schuld, maar er was ruimte. 

Fabio Jakobsen
Gerelateerd: