Ga naar de inhoud

Pechvogel van het peloton: Nacer Bouhanni loopt hoofdblessure op in tweede koers na terugkeer

 zo 29 januari 2023 20:36

Nacer Bouhanni stuurt vroeg in het seizoen zijn kandidatuur door voor pechvogel van het peloton. De Franse sprinter van Arkéa-Samsic was maar net hersteld van een gebroken nekwervel en kwam vanmiddag al opnieuw ten val in Mallorca. Zijn team meldt dat Bouhanni een hoofdblessure opliep. Hoe ernstig die is, zullen latere scans uitwijzen. 

Flashback naar april 2022. Nacer Bouhanni komt zwaar ten val na een botsing met een overstekende toeschouwer in de ronde van Turkije.

 

De Fransman brak daarbij zijn nekwervel, kon 3 maanden niet fietsen. Zijn seizoen zat er toen al op. Ruim 9 maanden later hervat hij eindelijk de competitie.

 

Maar het zit de renner van Arkéa-Samsic niet mee. In de aanloop naar de massasprint - op zo'n 4 kilometer van de streep - in de Trofeo Palma maakte Bouhanni opnieuw een smak.

 

Zijn team meldt dat hij daarbij een hoofdblessure opliep. Hoe ernstig die is, wordt afwachten. Bouhanni wordt overgebracht naar Frankrijk, waar dokters ook zijn pijnlijke ribben zullen behandelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: