Ga naar de inhoud

Kim Meylemans daalt naar 8e plaats op WK skeleton

 vr 27 januari 2023 15:58
" "
Meylemans zette de 6e tijd neer in de 3e run, in de 4e run was ze snel onderweg, maar raakte ze haar ritme kwijt.

Kim Meylemans is er op de tweede dag van het WK skeleton in Sankt-Moritz (Zwi) niet in geslaagd om haar 8e plaats van gisteren te verbeteren. Ze zette vandaag haar snelste starts neer, maar door kleine foutjes kon ze niet meer opschuiven. Wetende waar ze in november stond, zal deze top 8 haar veel plezier doen. Het goud was voor de Duitse Susanne Kreher.

In november belandde Kim Meylemans in de lappenmand met 2 gebroken enkels, maar na een ware lijdensweg en race tegen de klok stoomde ze zich zo goed en zo kwaad als het kon klaar voor deze wereldtitelstrijd.

Drie weken geleden werd ze 9e in de Wereldbeker in Winterberg, hoewel ze amper kon lopen, vorige week won ze in de Europacup in Sigulda.

Ze had graag haar beste WK-resultaat - een 5e plaats in 2017 - verbeterd, maar met deze voorgeschiedenis en nog niet helemaal de oude mag ze blij zijn met de gedroomde top 8.

Elke run startte Meylemans wat sneller, in de 3e run daalde ze met de zesde tijd af, maar kon ze toch niet opschuiven.

In de 4e run leek ze op weg om haar positie te verbeteren, maar naar het einde toe tikte ze hard de wand van de baan aan, waardoor ze snelheid verloor. Ze vloekte even, maar was toch blij met haar prestaties van het weekend.

De strijd om het goud was erg spannend. De Nederlandse Kimberley Bos, de Europese kampioene van 2022 in Sankt-Moritz, zette 2 knaltijden neer in de 3e en 4e run, maar de jonge Duitse Susanne Kreher weerstond aan de druk.

De wereldkampioene bij de jeugd van 2022 hield 1 honderdste seconde over op de Nederlandse. De nummer 3 van de Spelen was toch erg blij met haar eerste WK-medaille. Het brons was voor de Canadese Mirela Rahneva.

Eindstand WK skeleton (v)
1. Susanne Kreher (Dui) in 4'33"57
2. Kimberley Bos (Ned) op 0"01
3. Mirela Rahneva (Can) 0"84
4. Janine Flock (Oos) 0"88
5. Tina Hermann (Dui) 1"05
6. Jane Channell (Can) 1"19
7. Jacqueline Löllling (Dui) 1"69
8. Kim Meylemans 1"91

Colin Freeling 29e bij de mannen

Ook bij de mannen hadden we een Belg aan de start. De 20-jarige Colin Freeling gleed naar een 29e plaats (op 36 deelnemers). 

Gisteren was hij achtereenvolgens 30e en 29e, vandaag 27e. Enkel de top 20 mocht de 4e run doen. Met zijn 29e plaats in de stand was dat niet voor de 20-jarige Freeling weggelegd.

De 25-jarige Brit Matt Weston was ongenaakbaar en won alle runs. Met een totaaltijd van 4'28"71 pakte hij het goud, voor de Italiaan Amedeo Bagnis (4'30"50; +1"79) en de Zuid-Koreaan Jung Seunggi (4'31"17; +2"46). De Duitse titelverdediger Christopher Grotheer werd pas tiende (4'32"85; +4"14).  

Herbekijk de derde run:

Herbekijk de vierde run:

Gerelateerd: