Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  17 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Opnieuw 6 Belgische teams in Roubaix: wildcards voor Sport Vlaanderen en Bingoal

 do 26 januari 2023 20:18
Tietema
Ook vorig jaar was Bingoal-Wallonie Bruxelles (hier met Bas Tietema) erbij.

Parijs-Roubaix heeft zijn wildcards uitgedeeld bij zowel de mannen als de vrouwen. Sport Vlaanderen en Wallonie Bruxelles zijn er net als vorig jaar weer bij, bij de vrouwen kreeg het AG Insurance van teambaas Patrick Lefevere opnieuw een uitnodiging.

In tegenstelling tot 2022 zullen er in 2023 25 in plaats van 24 ploegen deelnemen. Dat betekent dat iedereen die er vorig jaar bij was opnieuw een uitnodiging heeft gekregen, ook de ProContinentale Belgische teams Sport Vlaanderen en Bingoal-Wallonie Bruxelles.

 

Alles samen zullen er dus 6 Belgische teams aan de start staan, want Soudal-Quick Step, Intermarché-Wanty-Circus, Alpecin-Deceuninck en Lotto-Dstny hebben automatisch startrecht.

Nieuwkomer dit jaar is niet Tudor, de ploeg van drievoudig winnaar Fabian Cancellara, maar wel een ander Zwitsers team: Q36.5, met daarbij onder meer de Belg Tom Devriendt, de nummer 4 van vorig jaar.

 

Bij de vrouwen mogen 24 ploegen deelnemen, wat betekent dat 7 teams een wildcard hebben gekregen. Hierbij 4 Franse teams, maar ook AG Insurance, de vrouwelijke evenknie van Soudal-Quick Step. Ook vorig jaar waren zij er al bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.