Ga naar de inhoud

David Gaudu tackelt ploegmaat Arnaud Démare in gelekt gesprek, excuses op Twitter

David Gaudu heeft zichzelf in nesten gewerkt.

Bij Groupama-FDJ zullen ze zich vanochtend verslikt hebben in hun koffie. Screenshots van een groepsgesprek met enkele vrienden/fans werden gisterenavond verspreid en daaruit blijkt dat David Gaudu boegbeeld Arnaud Démare stevig aanpakt. De Franse klimmer trok alvast het boetekleed aan. 

Arnaud Démare (31) is al een eeuwigheid een van de uithangborden bij Groupama-FDJ, David Gaudu (26) is al enkele jaren een coming man bij de Franse WorldTour-ploeg.

 

De Franse sprinter en de Franse klimmer hebben andere doelen en kruisen elkaar niet te veel in hun wedstrijdprogramma, maar komende zomer zouden ze wel ploegmaats worden in de Tour de France.

 

Al is dat niet meteen naar de zin van Gaudu, zo blijkt uit chatgesprekken (op Discord een week geleden) die gisteren in de openbaarheid werden gegooid.

 

Gaudu geeft aan dat hij Démare niet in de Tour wil en voor die kritiek bood hij vanochtend zijn excuses op Twitter aan.

 

"Problemen die kunnen voorvallen in een ploeg moeten intern blijven. Ik excuseer me bij het team en bij Arnaud."

 

Bij het Franse team zullen ze duidelijk aan de groepsgeest moeten schaven. Gaudu pakt in het gesprek uit met meerdere denigrerende opmerkingen, inclusief een woordspeling over de snelheid (of het gebrek eraan) bij Démare. Het duo wilde blijkbaar ook geen lift met elkaar delen. 

 

"Dat we niet praten en niet veel samen koersen is een voordeel. Als hij wil, kan ik het nog eens in zijn gezicht zeggen. Ik ben niet bang van hem."

 

"Hij weet dat ik hem niet in de Tour wil. Ik heb het hem al gezegd. De oorlog is nog niet voorbij. We zijn op kruistocht", klinkt het nog zonder filter.

 

Zijn eerste reactie op Twitter verwijderde Gaudu, daarna volgde een licht aangepaste reactie. "Ik mocht die uitspraken nooit in het openbaar gedaan hebben. Mijn excuses voor de ploeg en Arnaud."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ploegbaas: "Ik vraag niet aan mijn renners om beste vrienden te zijn"

Bij Ouest-France vertelt ploegbaas Marc Madiot dat hij met beide kemphanen al gesproken heeft en dat de zaak voor hem geklasseerd is.

 

Hun relatie zou niet verstoord zijn. "Het bewijs? Ze staan samen aan de start van Parijs-Nice."

 

"Het zijn geen beste vrienden, akkoord, maar dat vraag ik ook niet aan mijn renners, wel om samen te werken."

 

"Ik heb bovendien genoeg ervaring om te weten dat je niet noodzakelijk het best koerst met wie je ook de beste verstandhouding hebt."

 

Hij heeft het ook nog over een "jeugdzonde" van Gaudu. "Mocht dit problemen veroorzaken, dan is het aan mij om die intern op te lossen. Ik heb vertrouwen in hen."