Ga naar de inhoud

Dubbele opluchting bij Van der Poel na zege: "Had goede rug nodig om sterke Van Aert te kloppen"

 zo 22 januari 2023 17:16

Verlost van alle rugklachten. Mathieu van der Poel voelde zich weer lekker in zijn vel in Benidorm. In de slotronde jumpte hij over eeuwige rivaal Wout van Aert naar winst. Maar de Nederlander is met iets anders nog meer tevreden. "Dat mijn rug het volhield", glimlacht Van der Poel.

"Het was zeker opnieuw de Mathieu waar ik in de kerstperiode duels mee heb uitgevochten", beaamt Wout van Aert na de zege van zijn rivaal in Benidorm.

 

De rug van Van der Poel hield stand onder de Spaanse zon. "Ik kon vooral weer diep gaan", zucht de Nederlander.

 

"Dat miste ik wel, toen mijn rug me belemmerde. Nu voelt alles een pak beter aan. Ik heb er ook hard aan gewerkt. En dat ga ik blijven doen tot aan het WK."

Wout kon evengoed winnen vandaag.

Mathieu van der Poel

Hoeveel deugd deed het om Van Aert nog eens te kunnen kloppen, 2 weken voor het WK? "Met mijn rug ben ik het meest tevreden", glimlacht Van der Poel.

 

"Die had ik wel nodig vandaag om Wout te kloppen, want hij kwam weer sterk voor de dag. Ik denk niet dat dit een referentie is voor het WK, het parcours was hier te atypisch voor."

 

"Ik had me gefocust op de balken. Vanaf dan werd het moeilijk om in te halen, ook de sprint was heel kort."

 

"Ik ben blij dat ik aan het langste eind trek. Het kwam echt aan op details, Wout kon evengoed winnen vandaag", eindigt de Nederlander nederig.

Gerelateerd: