Ga naar de inhoud

BEKIJK - Van Aert houdt zich nipt recht in beklijvende sprint: "Kon nét op tijd inhouden"

 zo 22 januari 2023 16:43
Wout van Aert
Het liep maar net goed af voor Wout van Aert in de sprint.

De overwinning moest hij aan Mathieu van der Poel laten, maar Wout van Aert heeft gestreden voor elke millimeter. In een korte sprint na een flauwe bocht vloog onze landgenoot net niet in de hekken. "Ik wilde sprinten tot op de streep, maar plots kwam ik wel erg dicht", reageert Van Aert op zijn kunststukje.

"Toen ik de beelden terugzag, was het nog gevaarlijker dan ik eerst dacht", schudt Wout van Aert zijn hoofd na de wedstrijd. Het liep maar nét goed bij de sprint langs de hekken.

 

"Ik zat nog bij Mathieu in het wiel, dus wilde sprinten tot op de streep. Door die flauwe bocht kwam ik plots erg dicht bij de hekken. Gelukkig kon ik net op tijd inhouden."

Ik was te veel bezig met de kop houden, in plaats van de wedstrijd te winnen.

Wout van Aert

"Ik ben teleurgesteld dat ik niet op kop kon zitten in de laatste halve ronde", blikt Van Aert terug op zijn koers. 

 

"Ik moest op dat punt zelf de koers hard maken en volop naar de finish rijden. Nu was ik te veel bezig met de kop houden, in plaats van de wedstrijd te winnen."

 

De winterstage heeft hij goed verteerd: "Ik voelde me meteen wel goed. Het enige nadeel dat ik had, was dat Lars van der Haar uit zijn pedaal schoot bij de start. Daar heb ik toch wat krachten verspeeld. En ik maakte ook wat foutjes in de zandbak."

Gerelateerd: