Ga naar de inhoud

De Ronde en Roubaix, een must voor Wout van Aert? "Ja, het is het moment"

 wo 25 januari 2023 07:01
Wout van Aert zet vol in op de heilige weken in april.

Wout van Aert is als een stormram door het veldritseizoen geraasd. Op 5 februari volgt de climax in Hoogerheide, daarna wil Van Aert ook op de weg alleen maar op het hoogste schavotje staan. Volgens José De Cauwer en Dirk De Wolf zijn enkel zeges in de Monumenten goed genoeg. 

Milaan-Sanremo, Amstel Gold Race, Strade Bianche, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, Omloop Het Nieuwsblad: Wout van Aert heeft op zijn 28e een palmares waar veel collega's jaloers op (zouden) zijn.

 

Maar de kopman van Jumbo-Visma heeft het deze winter zelf veelvuldig gezegd: dit voorjaar wil hij eindelijk de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix aan die erelijst toevoegen.

 

Zou er anders sprake zijn van een onvoltooide symfonie, vroegen enkele Sporza-surfers aan José De Cauwer tijdens Velofollies.

 

"Dat denk ik wel, ja", antwoordde onze analist. "Als je kijkt naar welke koersen Tom Boonen heeft gewonnen, dan moet Wout van Aert nog heel veel doen."

Hij moet minstens één keer de Ronde en Roubaix winnen én wereldkampioen worden.

José De Cauwer legt de lat hoog voor Wout van Aert de komende jaren

Van Aert is 28 jaar. "Dat is nog heel jong, maar de 30 komt er ook aan."

 

"Hij moet minstens één keer de Ronde en Roubaix winnen én wereldkampioen worden."

 

"Er komen altijd maar concurrenten bij en er kan heel veel gebeuren. Denk maar aan zijn ziekte vorig jaar. Het is het moment."

Dirk De Wolf: "We verwachten de oppergaai in de Ronde of Roubaix"

Dirk De Wolf knikte instemmend op de fietsbeurs in Kortrijk: "Als je hem ziet rondvliegen deze winter en als je ziet hoe hij zijn trainingen opbouwt, dan verwachten we eerste plaatsen."

 

"Niet meer in Harelbeke of Wevelgem, wel in de Ronde of Roubaix verwachten we de oppergaai."

 

"Ik vind overigens dat Wout deze winter versterkt is. We vroegen ons af of dat nog kon. Ja dus."

Gerelateerd: