Ga naar de inhoud

Schwarzenegger ziet Kilde revanche nemen in Kitzbühel

 za 21 januari 2023 15:47
Arnold Schwarzenegger en Lindsay Vonn
Acteur/politicus Arnold Schwarzenegger en skikampioene Lindsay Vonn in de VIP-tribunes.

Aleksandr Aamodt Kilde (30) heeft in Kitzbühel de prestigieuze WB-afdaling gewonnen. Onder het toeziend oog van Arnold Schwarzenegger nam de Noorse skiër revanche voor zijn fout van gisteren op de onverbiddelijke Streifpiste in Oostenrijk.

De Streifpiste in Kitzbühel vormt een van de grootste uitdagingen voor een alpineskiër. In de afdaling leggen de toppers 3.312 meter af in minder dan 2 minuten. Op de aartsmoeilijke piste, met steile hellingen tot 40,4° (85%), halen ze topsnelheden tot 150 km/u.

 

Wereldbekerleider Aleksandr Aamodt Kilde ging gisteren in de fout tijdens de eerste afdaling in Kitzbühel en belandde net niet in het decor. Vandaag bleef hij in winterse omstandigheden wel bij de les.

 

Op verse sneeuw won Kilde in 1'56"90. Met die topchrono klopte hij de 42-jarige Fransman Clarey (+0"67) en de Amerikaan Ganong (+0"95).

 

Vincent Kriechmayr, de winnaar van gisteren, werd vijfde (+1"30).

Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilde laat zijn ski's snijden in de sneeuw.
Aleksander Aamodt Kilde
De Noor staat aan de leiding in de Wereldbeker afdaling.

De Hahnenkammwedstrijden in Kitzbühel trekken mooi volk. Zo staan de skiwedstrijden al jaren in het vet in de agenda van Arnold Schwarzenegger. De Amerikaanse acteur-politicus is geboren in Oostenrijk en was vandaag een van de eregasten.

Gerelateerd: