Ga naar de inhoud

Patrick Lefevere laat zijn oog vallen op Arnaud De Lie: "2 jaar is rap om"

 zo 22 januari 2023 10:10

Onder impuls van Remco Evenepoel lijkt Soudal-Quick Step zich steeds meer van klassiekerploeg naar rondeploeg te ontwikkelen. Dat wil niet zeggen dat manager Patrick Lefevere enkel nog oog heeft voor klimmers. In gesprek met Karl Vannieuwkerke op Velofollies steekt hij zijn interesse in Lotto-goudklompje Arnaud De Lie niet onder stoelen of banken.

Arnaud De Lie hield afgelopen seizoen als neoprof Lotto bijna in zijn eentje in de WorldTour, wat uiteindelijk net niet lukte. De 20-jarige De Lie wist daarmee niet alleen Tom Boonen te charmeren. Ook Patrick Lefevere, manager bij Soudal-Quick Step, is een fan, zelfs al een paar jaar.

 

"Ik volg die jongen al sinds zijn 16e. We hebben nog berichtjes uitgewisseld via Instagram. Ik had meteen door over wat voor motor hij beschikt."

 

"Maar soms win je eens en soms verlies je. Deze keer zaten wij in het verliezende kamp", zegt Lefevere over de concurrentiestrijd met Lotto. "Maar wat niet is kan nog komen. Twee jaar (de duur van zijn contract) is rap om!"

Ik volg De Lie al sinds zijn 16e. Maar soms win je en soms verlies je.

Patrick Lefevere (manager Soudal-Quick Step)

Geen sprinter in Giro, later ook niet in Tour: "Consequentie van Remco als klassementsman"

Tussen de klassementsmannen en de klassiekermannen in, vinden we de sprinters, waarvan Soudal-Quick Step met Tim Merlier en Fabio Jakobsen ook twee toppers in huis heeft.

 

"Tim wou absoluut naar ons komen. Ik heb getwijfeld, want je ziet dat ploegen met een klassementsman geen sprinter meenemen naar een grote ronde."

 

"Dat wordt in de toekomst een probleem, als we met Evenepoel naar de Tour gaan. Dat zal dan zonder sprinter zijn."

 

Lefevere nuanceert wel: "Remco rijdt zo'n 70 koersdagen per jaar, de ploeg zelf zo'n 275. Er schieten dus nog 200 dagen over waar die sprinters zich kunnen laten zien."

 

De consequentie is wel dat Soudal-Quick Step ook dit jaar geen sprinter meeneemt naar de Giro, waar Evenepoel zijn zinnen op gezet heeft. "Maar het is nog niet uitgesproken dat de verdeling dan zal zijn dat Jakobsen naar de Tour gaat en Merlier naar de Vuelta."

 

"Twee jaar geleden stond het ook vast dat Bennett naar de Tour zou gaan en uiteindelijk ging Cavendish in zijn plaats en won hij er 4 etappes."

Over Evenepoel en comeback op Twitter: "Ik ergerde mij en wou reageren"

Lefevere gaat er bij zijn toekomstplannen nog altijd vanuit dat Evenepoel daar ook een belangrijke plaats in heeft. Maar dat leek enkele maanden geleden plots op losse schroeven te staan, toen er sprake was van interesse van Ineos.

"Museeuw en Boonen hebben bijna hun hele carrière voor ons gereden en dat hoop ik met Remco ook te kunnen doen. Alleen, alles en iedereen is te koop."

 

"Het is wel zo dat sponsors zich aan onze ploeg binden omdat Remco erbij is. Als hij weg is, ontploft de hele boel. Dan kan ik er beter mee stoppen."

 

Het is duidelijk dat Lefevere op zijn 68e scherper dan ooit staat. Zo kondigde hij onlangs ook zijn comeback op Twitter aan met de woorden "I'm back!".

 

"Er waren een paar mensen die mij ergerden en ik had goesting om te reageren. Ik zag dat ik onmiddellijk weer populair was. Voor en tegen, zo moet het, hé."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.