Ga naar de inhoud

Nog geen 3 maanden na horrorcrash wint Kim Meylemans Europabekerwedstrijd: "Mentaal sterker geworden"

 vr 20 januari 2023 15:17
Kim Meylemans
Kim Meylemans en haar crew op het hoogste trapje in Sigulda.

Begin november brak ze haar beide enkels in Canada, nu staat ze in Letland te blinken met een overwinning in de Europabeker skeleton. Kim Meylemans (26) was in Sigulda de allerbeste vandaag. "Door hard te moeten terugknokken ben ik mentaal sterker geworden", zegt Meylemans.

Een dag na haar tweede plaats heeft Kim Meylemans de overwinning gegrepen in de Europe Cup-manche skeleton in Sigulda. De 26-jarige olympiër was de snelste in haar twee afdalingen (52"15 en 52"03).

 

"Een allereerste gouden medaille voor België", laat een apetrotse Meylemans weten. "En dat nog geen 3 maanden na mijn horrorcrash!"

 

"Uiteraard is een Europabekerwedstrijd geen Wereldbekerbekerwedstrijd. Maar een zege is altijd mooi en de concurrentie was niet te onderschatten."

 

Meylemans leek enkele maanden terug out voor de rest van het seizoen. Op training in Canada brak ze beide enkels en liep ze een hersenschudding op.

 

"De enkelbreuk mag dan wel geheeld zijn, ik heb nog altijd veel pijn. Dat zal zo blijven tot het einde van het seizoen. Daarna zullen we nog eens opnieuw kijken naar mijn enkel, maar ik verwacht dat het geen langdurig probleem zal zijn."

Een zege is altijd mooi en de concurrentie was niet te onderschatten.

Kim Meylemans

Meylemans geeft ook mee dat ze mentaal gegroeid is. "Door hard te moeten terugknokken ben ik mentaal sterker geworden."

 

"Ook door de gebeurtenissen tijdens de Winterspelen in Peking ben ik mentaal gegroeid." Meylemans werd toen na een positieve coronatest in een quarantainehotel ondergebracht, wat een mentale lijdensweg was voor haar.

Meylemans maakt zich nu op voor het WK. Dat staat volgende week in St. Moritz (Zwitserland) op het programma. "Ik heb er heel veel zin in. De top 8 moet altijd het doel zijn."

Gerelateerd: