Ga naar de inhoud

Peiper keert terug in de koers:"Ik voel me vol energie om erin te vliegen bij Team UAE"

 di 10 januari 2023 15:01
Allan Peiper
Allan Peiper, het brein achter de Touroverwinninggen van Tadej Pogacar, keert terug naar Team Emirates. De Australiër die al bijna z'n hele leven in België woont zal de ploeg van thuis uit bijstaan als adviseur en analist.

Allan Peiper, het brein achter de Touroverwinningen van Tadej Pogacar, keert terug naar Team Emirates. De Australiër die al bijna z'n hele leven in België woont zal de ploeg van thuis uit bijstaan als adviseur en analist. 

"Ik heb zelf de ploeg gecontacteerd"

"Ik voel me goed en vol energie om erin te vliegen."

We hebben een strijdvaardige Allan Peiper aan de lijn, die na een lange, zware strijd tegen prostaatkanker, opnieuw aan de slag gaat bij het team waarmee hij z'n grootste successen behaalde.

 "Ik heb zelf de ploeg gecontacteerd om te praten over wat de mogelijkheden waren voor een eventuele terugkeer. Dat hadden ze me, na m'n afscheid in 2021, beloofd", begint de Australiër, die al jaren in ons land woont.

We zijn overeengekomen dat ik van thuis uit, als analist, bepaalde dingen kan doen achter de schermen.

Allan Peiper

Een terugkeer als ploegleider in de volgwagen zag Team UAE evenwel niet zitten, maar er werd constructief gezocht naar een andere rol.


"We zijn overeengekomen dat ik van thuis uit, als analist, bepaalde dingen kan doen achter de schermen en voor specifieke projecten."

 

De 62-jarige Peiper zal nauw samenwerken met de sportieve cel om strategieën en materiaalkeuzes te bepalen. "Ik denk dat ik eerst en vooral zal werken op de optimalisatie van het tijdrijden met het oog op de belangrijkste wedstrijden."

Allan Peiper
Allan Peiper zal de ploeg aansturen van een afstand.

Tadej Pogacar en de Tour

Uiteraard wordt meteen de link gelegd met de hechte vriendschap tussen Peiper en z'n poulain Tadej Pogacar en diens 2 Toursuccessen.

"De Ronde van Frankrijk zal natuurlijk een groot doel zijn in 2023 en daar zal ik uiteraard een rol spelen in de voorbereiding", aldus Peiper.

En ook Pogacar verheugt zich al op de terugkeer, aldus z'n vroegere mentor. "Hij heeft niet echt een rol gespeeld in de onderhandelingen, maar hij was heel blij dat ik zou terugkeren. Ik ben hem en de ploeg ook altijd blijven steunen."

Tadej Pogacar
Tadej Pogacar en het programma van de Ronde van Frankrijk.
Gerelateerd: