Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel zucht ook na Zonhoven: "Het is heel frustrerend"

Na deze fout zag Mathieu van der Poel hoe Wout van Aert wegreed.

Mathieu van der Poel nam aanvankelijk de handschoen op tegen Wout van Aert in Zonhoven, maar een fout in de derde ronde maakte een einde aan het korte duel. "Iedereen ziet dat ik niet op het niveau rijd dat ik moet kunnen halen", sakkert de Nederlander. 

2e worden en toch zwaar teleurgesteld zijn: Mathieu van der Poel verscheen niet met een glimlach voor de microfoon van Play Sports.

 

"Ja, dat is een beetje raar om te zeggen, maar iedereen ziet dat ik niet op het niveau rijd dat ik moet kunnen halen", baalde de Nederlander.

 

"Dat is heel frustrerend. Wout van Aert is natuurlijk ook gewoon heel sterk, daar mag je geen afbreuk aan doen. Maar ik moet uiteraard in staat zijn om langer het duel aan te gaan."

 

Morgen stapt Van der Poel "normaal" op het vliegtuig voor een wegstage in Spanje. "Misschien komt dat net op het goeie moment om me even te herpakken. Maar momenteel is het niet leuk crossen."

Hoge intensiteit, continu kracht zetten, optrekken na elke bocht: dat zorgt voor last aan mijn rug. Het is heel aanwezig en daardoor presteer ik niet op niveau.

Mathieu van der Poel

"Ik kan er niets aan veranderen", vulde Van der Poel bij onze radioreporter aan. "Ik kan alleen maar blijven werken en hopen dat het betert."

 

"Hoge intensiteit, continu kracht zetten, optrekken na elke bocht: dat zorgt voor last aan mijn rug. Het is heel aanwezig en daardoor presteer ik niet op niveau."

 

"Ik moet me dan even herzetten en als die druk er even af is, dan kan ik een halve ronde doorrijden, maar daarna begint het opnieuw."

 

"Ik trek me op aan het gegeven dat het voor deze laatste 2 wedstrijden goed ging. Ik snap niet waar het ineens vandaan komt. Het was redelijk onder controle. Hopelijk gebeurt dat nu weer na 10 dagen Spanje."

 

Crosstrainingen zijn in Spanje niet gepland, Benidorm (22 januari) blijft normaal op de kalender. "Het WK (5 februari) zal er snel zijn. Ik zal hard werken om 100 procent klaar te zijn."