Ga naar de inhoud

Weergaloze Wout van Aert demonstreert ook in de Kuil van Zonhoven, Van der Poel op 2

Wereldbeker veldrijden
veldrijden Veldrijden
location Zonhoven
trophy Wout van Aert
einde
startfinish
012345678

Wout van Aert heeft in het zand van Zonhoven zijn meesterschap nog maar eens in de verf gezet. Mathieu van der Poel kwam in de 3e ronde ten val en zag Van Aert daarna niet meer terug. Laurens Sweeck vervolledigde het podium en verstevigt zijn leiderspositie in de Wereldbeker.

“Ik voel me een beetje moe”, zei Wout van Aert vooraf. Met die vermoeidheid viel het dan toch zeer goed mee. 

 

Na een iets mindere start schoof Van Aert in één ruk richting dirigent Mathieu van der Poel, die al snel een eerste foutje op zijn blad liet noteren. 

 

De Belgische kampioen opende daarna zachtjes zijn offensief, Van der Poel corrigeerde een eerste keer. 

 

Maar de koppeltijdrit kwam nog voor het einde van de derde ronde ten einde: het voorwiel van Van der Poel blokkeerde, Van Aert gaf na een kort oponthoud stevig van jetje. 

 

Van der Poel was na zijn fout de kluts kwijt, de ontketende Belgische kampioen was vertrokken voor een eenzame bokskamp van 40 minuten. 

 

Met de vingers in de neus en zonder uit te bollen. Zijn rondetijden bleven ook aan het einde van zijn zondagswandeling in een festivalsfeertje vlijmscherp. 

 

Van der Poel drong in het gezelschap van Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout wijselijk niet meer aan. 

 

In het laatste kwart vond hij toch nog zijn tweede adem, maar het gebeurde allemaal duidelijk in de schaduw van de man van het seizoen, vandaag voor het laatst winnaar in zijn Belgische trui.

Reacties na de WB in Zonhoven:

Uitslag WB Zonhoven
naamresultaatploeg
1
Wout van Aert
in 58'49"
2
Mathieu van der Poel
op 1'23"
3
Laurens Sweeck
1'31"
4
Michael Vanthourenhout
2'02"
5
Quinten Hermans
2'08"
6
Lars van der Haar
2'17"
7
Niels Vandeputte
2'37"
8
Jens Adams
2'49"
9
Kevin Kuhn
3'01"
10
Corné van Kessel
3'14"

Fase per fase

 1. 16 uur 09. De ereplaatsen: Mathieu van der Poel op 1'23" Laurens Sweeck op 1'31" Michael Vanthourenhout op 2'02" Quinten Hermans op 2'08" .
 2. 16 uur 08. Finish! Met twee kleine boksvuistjes voor zijn bril bereikt Wout van Aert de finish. Dit was nochtans weer een nummertje. Straffe kost! .
 3. 16 uur 07. Wout van Aert is de mensenmassa netjes aan het groeten. Hij moet zich echt heel goed in zijn vel voelen. . Carl Berteele (Radio 1).
 4. 16 uur 04. De leider rijdt rond op een festivalterrein. Hij zal ook wel kippenvel krijgen van de vele aanmoedigingen. Op 5 februari moet hij zijn orgelpunt plaatsen in het hol van de leeuw.  .
 5. 16 uur 03. Aan uitbollen denkt Wout van Aert allerminst. Zijn rondetijden blijven vlijmscherp.  .
 6. 16 uur 02. Nog eens de verschillen: Mathieu van der Poel op 1'22" Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck op 1'49" .
 7. 16 uur 01. Einde zevende ronde. Tijd voor het laatste hapje. Wout van Aert rijdt soeverein rond, of wat had u gedacht? Het lijkt alsof dit een zondagswandeling is.  .
 8. 15 uur 57. Je zou kunnen zeggen dat Wout van Aert zo meteen aan zijn ereronde begint, maar die is al een tijdje aan de gang. Mathieu van der Poel heeft intussen zijn tweede adem gevonden en recht zijn rug: de tweede plaats lijkt hem niet meer te zullen ontglippen.  .
 9. 15 uur 55. Quinten Hermans doet een gooi naar de 5e plaats. Hij zet na vanmiddag een punt achter zijn crosswinter. De koploper, die is nog niet volgevreten.  .
 10. 15 uur 53. Einde zesde ronde. Nog 2 ronden en ook deze cross is voorbij. Wout van Aert Mathieu van der Poel op 59" Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck op 1'10". Daarna zien we Lars van der Haar, Quinten Hermans, Niels Vandeputte, Jens Adams, Joris Nieuwenhuis en Timo Kielich.  .
 11. 15 uur 52. Geweldige passage van Van der Poel op de schuine kant.

  Geweldige passage van Van der Poel op de schuine kant

 12. 15 uur 50. Voor de podiumplaatsen wordt het nog spannend. Mathieu van der Poel heeft zijn bril weggegooid en krijgt applaus voor een prima duik.  Hij opent zijn zoektocht naar de 2e plaats.  .
 13. 15 uur 49. Tegen deze Wout van Aert is niemand opgewassen. . Carl Berteele (Radio 1).
 14. Van der Poel, Vanthourenhout en Sweeck krijgen al een minuut aan de broek. 15 uur 47.
 15. 1 minuut. Nog 3 ronden en het trio kijkt al aan tegen een achterstand van 1 minuut. Dit is toch weer een statement.  . 15 uur 47.
 16. 15 uur 46. Einde vijfde ronde. Nog 3 ronden. Wout van Aert doet wat hij wil. Het is niet dat hij afremt: integendeel. Zijn rondetijden blijven pijlsnel. Het trio achtervolgers rijdt broederlijk samen.  .
 17. 15 uur 44. Er zit geen spatje verval op het gezicht van Wout van Aert. Hij is zo autoritair.  .
 18. 15 uur 41. Ligt het aan zijn rug of niet? Mathieu van der Poel lijkt in de afdalingen soms wat te twijfelen. Voor een technisch beestje als hij is dat toch opvallend.  .