Ga naar de inhoud

Ronaldo zal 2 schorsingsduels die hij in Engeland kreeg, bij Al-Nassr uitzitten

 vr 6 januari 2023 17:13
De Portugees voetbalde toen voor Manchester United.
Het telefoonincident in april, toen hij een gsm uit de handen van een jonge Everton-fan sloeg, achtervolgt Ronaldo.

De Saudische voetbalfan zal nog even moeten wachten op het eerste optreden van Ronaldo bij Al-Nassr. De Portugese vedette zal eerst nog de 2 schorsingsdagen die hij in Engeland als speler van Manchester United kreeg voor het telefoonincident, uitzitten. Dat heeft een bestuurder van Al-Nassr gezegd.

Ronaldo zei begin deze week bij zijn voorstelling dat hij zo snel mogelijk in actie wil komen voor zijn nieuwe ploeg, maar er zijn dus nog wat hinderpalen. In april sloeg een gefrustreerde Ronaldo een smartphone uit de handen van een Everton-fan, dat kostte hem in november een straf van 2 geschorste duels.

Ronaldo zat die nog niet uit in Engeland. Volgens de statuten van de FIFA moet een dergelijke sanctie door een bond van een ander land worden overgenomen. In een verklaring zei de Wereldvoetbalbond echter dat het in dit geval aan de Saoedische federatie is om te bepalen of dat daadwerkelijk gebeurt.

"Deze schorsing zal van toepassing zijn zodra hij officieel is geregistreerd", bevestigde een bestuurder van Al-Nassr de sanctie aan het Franse persagentschap AFP.

Ook nog te veel buitenlanders

Ook het aantal buitenlanders zit Ronaldo nog dwars. Gisteren raakte bekend dat de 37-jarige spits voorlopig nog niet kan debuteren, omdat de Saudische club zijn quotum van buitenlandse spelers heeft overschreden.

CR7 is de negende buitenlandse speler die zich bij Al-Nassr aansluit, de club overschrijdt daarmee het maximum van acht dat door de Saudische voetbalbond is toegestaan. Er moet dus eerst nog een buitenlander vertrekken.

Gerelateerd: