Ga naar de inhoud

Mentale oorlog bereikt kookpunt: Van Gerwen en Van den Bergh in discussie na "spelletjes"

 ma 2 januari 2023 23:31

Hoogspanning op het podium tussen de twee tenoren. Dimitri Van den Bergh en Michael van Gerwen gingen openlijk in de clinch tijdens hun halve finale op het WK Darts. Onze landgenoot verweet de Nederlander dat hij te dicht achter hem stond, maar die liet zich niet zomaar afsnauwen. 

Oude spelletjes werden weer bovengehaald.

 

Ongeveer een jaar geleden vervloekte Dimitri Van den Bergh zijn tegenstander Michael van Gerwen in de Premier League. De reden: de Nederlander stond volgens onze landgenoot veel te dicht achter hem.

 

Op het dartspodium is er een kader op de vloer dat de niet-gooiende speler normaal niet mag betreden.

 

In de halve finale van het WK haalde Van Gerwen het trucje weer boven. Met de toppen van zijn schoenen ging de Nederlander nét binnen het kader staan. Tot grote onvrede van Van den Bergh, die in de vierde set enkele keren ongemakkelijk lang wachtte om zijn volgende pijl te gooien.

Michael van Gerwen staat nét binnen het "verboden kader".

De Belg sprak Van Gerwen ook aan op zijn gedrag, maar die liet zich niet zomaar de les spellen. De Nederlander snauwde terug - een verbaal oorlogje tussen "buren" op het podium.

 

Van den Bergh zou dat wel verliezen. Na het incident duwde Van Gerwen stevig het gaspedaal in en zou hij met groot machtsvertoon de vierde set binnenhalen.

Achteraf kwam Van Gerwen nog even terug op het incident: "Ik heb geen idee wat zijn probleem was. Wedstrijden kunnen gespannen zijn, maar je moet je focussen op je eigen spel. Ik denk dat hij zei dat ik aan het stampen was. Hij moest wel iets zeggen, want hij was aan het verliezen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd