Ga naar de inhoud

Eli Iserbyt emotioneel na deugddoende zege: "Afgelopen maanden dunne lijn tussen stoppen of doorgaan"

 zo 1 januari 2023 17:17

De eerste zege in meer dan 2 maanden. Een donkere periode voor Eli Iserbyt. Hij moest een deel van de competitie aan zich voorbij laten gaan met chronische rugpijn. Dat hij vandaag een lid van "de Grote Drie" kan kloppen, doet enorm veel deugd. "Ik moet iedereen bedanken die in me bleef geloven", zegt Iserbyt.

Van 29 oktober is het geleden dat Eli Iserbyt nog eens een cross kon winnen. Daarna sukkelde de renner met rugklachten, die hem zware maanden opleverde. 

 

"Ik moet mijn entourage bedanken. Ook iedereen die in mij bleef geloven verdient een bedankje", opent Iserbyt zijn verhaal. 

 

"De afgelopen twee maanden waren zeker niet makkelijk. Het was een dunne lijn tussen stoppen met het seizoen en toch nog verdergaan."

 

"Ik voel me beter en beter. De winst doet me ook heel veel deugd. Ook bedankt aan Michael, die me oppepte in de laatste ronde om er vol voor te gaan."

Als je iedere dag leeft met pijn, is het heel moeilijk om positief te blijven.

Eli Iserbyt

De rugklachten speelden Iserbyt parten de afgelopen weken. 

 

"Als je iedere dag leeft met pijn, is het heel moeilijk om positief te blijven", deelt hij. "Er kwam dan ook nog wat commentaar bij."

 

"Ook met Mathieu, Tom en Wout erbij, had ik het zeker niet makkelijk. De rest wordt dan toch wat negatiever bekeken, wat heel jammer is."


"Ik ben blij dat ik de overwinning kon grijpen en alles eens in zijn plooi viel. Vandaag ben ik erg diep geweest, hopelijk kan ik hier goed van herstellen richting Herentals."

Gerelateerd: