Ga naar de inhoud

Van Aert na nieuw duel met "technisch betere" Van der Poel: "Hing telkens aan de rekker"

 vr 30 december 2022 16:31
Wout van Aert
Wout van Aert moest een hele wedstrijd achtervolgen.

Alweer een uur hard labeuren voor Wout van Aert, maar opnieuw een zege voor de Belgische kampioen. Na een hele wedstrijd achtervolgen troefde hij Mathieu van der Poel en Tom Pidcock af in een sprint met drie. "Maar het was duidelijk dat Mathieu vandaag technisch de betere was", zegt Van Aert.

"Het was voor mij een moeilijke koers", zegt Wout van Aert, die voor de zoveelste keer bekaf over de streep kwam. 

 

"Mathieu was duidelijk technisch de betere vandaag. Keer op keer hing ik aan de rekker. Ik vond geen punt waar ik het de rest moeilijk kon maken en ik mijn kracht kwijt kon. Ik was al lang blij dat ik erbij kon blijven."


"Het tweede deel aan de materiaalpost lag me beter, want dat was er eentje puur op de power. Mathieu maakte daar een fout, want plots kwam ik wel heel dicht. Dan was het zaak om te recupereren en te sprinten."

Ik had niet verwacht zo goed te presteren.

Wout van Aert

Ook Pidcock pikte weer aan voorin na de slipper van Van der Poel. Voor een sprint met drie had Van Aert een tactisch plannetje bedacht.

 

"Ik zat in derde positie en liet enkele meters ruimte van Pidcock. Zo kon ik in zijn slipstream versnellen en wilde ik ze een beetje verrassen, dus de sprint ging als gepland."

 

Het resultaat: een sprintzege, goed voor 4 overwinningen op 8 dagen in het veld. "Waanzinnig", zegt Van Aert. 

 

"De afgelopen jaren heb ik het vaker moeten afleggen tegen Mathieu op technische parcours. Nu kan ik erbij blijven, wat goed is voor het vertrouwen."

 

"Ik had het niet verwacht. De benen zijn goed, het moreel zit ook goed, dan gaat het allemaal wat makkelijker."

Gerelateerd: