Ga naar de inhoud

"Niet gezond" vs. "makkelijkste race": Van Aert en Pidcock lachen na spektakel in Diegem

Wout van Aert is diep moeten gaan om Tom Pidcock van zijn wiel te schudden. Erg diep. In zijn interview na de wedstrijd hijgde hij nog na. "Niet gezond", oordeelde de Belgische kampioen, die toegaf "het geloof te verliezen halfweg koers". Zijn Britse collega had er meer plezier in na een adempauze: "Ik vond de wedstrijden afgelopen dagen moeilijker."

"Dit kan niet gezond zijn."

 

Wout van Aert was nog volop aan het bekomen van een destructief zware cross, toen hij al een microfoon onder zijn neus geschoven kreeg. 

 

"Ik denk dat de cross van vandaag weer aantoont dat we met drie dicht bij elkaar liggen. De zandbak was mijn pijnpunt in het begin. Het begon in mijn hoofd te spelen dat ik er maar niet vlot door raakte."

Ik was even het geloof kwijt, maar kon toch die knop omdraaien.

Wout van Aert

"Eigenlijk gaf ik het halfweg koers op en dacht ik dat Mathieu gaan vliegen was", geeft de Belgische kampioen toe. "Ik reed voor de zoveelste keer slecht door het zand."

 

"Maar beneden aan het voetbalplein had ik ze allebei opnieuw in het zicht. Dan begon een nieuwe koers en geloofde ik er weer in. De laatste 2 ronden zat ik gewoon stikkapot en was het op karakter."


"De cross is keihard. De winnaar zit er ergens diep vanbinnen toch altijd in. Ik was even het geloof kwijt, maar kon toch die knop omdraaien."

"Mathieu en ik geven elkaar de drang om er alles aan te doen en helemaal op scherp aan de start te staan. Dan komt het beste in jezelf naar boven."

Pidcock: "Op dat moment wist ik dat ik Wout niet ging kloppen"

Net niet voor Tom Pidcock na een loodzware race. Toch kan de wereldkampioen lachen. 

 

"Ik dacht dat wanneer ik hem de laatste keer voorbijstak, dat ik wel als eerste naar de trappen zou rijden. Maar Wout kwam er toch nog eens over. Toen wist ik dat ik hem niet ging kloppen. Hij rende de trappen op en sprong op zijn fiets voordat ik kon opkijken."

 

De winnaar van de dag vond het de zwaarste cross in een lange tijd. Daar kan de Brit smakelijk om lachen. "Eerlijk gezegd vond ik dit de makkelijkste race van de laatste drie. Op de lange klim lasten we zelfs een pauzemomentje in om naar elkaar te kijken."

 

Morgen een rustdag? "Dat zal afhangen van wat Kurt Bogaerts zegt", gniffelt Pidcock. "En anders kruip ik in mijn nieuwe sauna, die moet ik dringend gaan gebruiken."