Ga naar de inhoud

BEKIJK: Elf NBA-spelers geschorst na gevecht in Detroit-Orlando, Hayes mept Wagner KO

 vr 30 december 2022 11:27
Hayes ging Wagner te lijf.

De NBA heeft elf spelers een schorsing opgelegd na een opstoot tijdens de wedstrijd Detroit-Orlando (121-101) van woensdagnacht. Langs de zijlijn brak vlak voor de rust een gevecht uit, waarbij Pistons-speler Killian Hayes Magic-speler Moritz Wagner schijnbaar knock-out sloeg.

Het gebeurde vlak voor de rust in de wedstrijd tussen Detroit Pistons en Orlando Magic. Na een uitbraak van Hayes werd de Amerikaanse Fransman de zitplaatsen ingeduwd door zijn Duitse collega Moritz Wagner van Orlando. 

 

Hayes sprong woedend recht en sloeg Wagner hard op zijn achterhoofd. Die laatste verloor schijnbaar het bewustzijn, waarop totale chaos losbrak. Hamidou Diallo van de Pistons was inmiddels te hulp gesneld en mengde zich ook in de discussie, net als nog enkele andere collega's.

 

Een dag later heeft de NBA straffen uitgedeeld aan de betrokken spelers. Maar liefst elf spelers krijgen een schorsing opgelegd. Hayes moet drie wedstrijden aan de kant staan, Wagner twee duels. 

 

Diallo krijgt een wedstrijd schorsing, net als acht Orlando-spelers, die bestraft worden omdat ze hun bank verlieten tijdens de partij. Het gaat hierbij om Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba en Wendell Carter Jr.   

 

Hayes mist voor Detroit de duels tegen Chicago (vrijdag), Minnesota (zaterdag) en Portland (maandag). Hij krijgt in die periode ook geen loon. 

 

De schorsingen bij Orlando zullen gespreid worden, zodat het team uit Florida de komende duels tenminste een volledig team op het parket kan brengen. 

 

Bamba, Hampton en Gary Harris staan vrijdag aan de zijlijn tegen Washington. Kevon Harris, Schofield en Franz Wagner zijn er niet bij op 4 januari tegen Oklahoma City.

Bekijk het opstootje in Detroit-Orlando:

Gerelateerd: