Ga naar de inhoud

Ambitieuze Red Wolves maken zich op voor WK-debuut: "We willen groepsfase overleven"

De Red Wolves op training.

Vanaf 11 januari zetten de Red Wolves hun eerste stapjes op het allergrootste handbaltoneel: het WK. Ondanks een status als debutant durven de Belgen hun ambities zonder vrees uitspreken. "We mogen niet enkel genieten van het evenement, maar willen naar de tweede ronde", zegt doelman Jef Lettens.

Wolves plukken de WK-vrucht

De Red Wolves hebben een historisch WK handbal in Polen en Zweden voor de boeg. Voor het eerst mag het Belgische team deelnemen op het grootste toneel.

 

"Daar kwamen veel emoties bij kijken", deelt doelman Jef Lettens. "We hebben er jarenlang hard voor gewerkt. We plukken nu de vruchten van alle investeringen die we afgelopen tijd deden."

 

Bondscoach Yérime Sylla mag zichzelf daarvoor een pluim op de hoed steken. 

Waarom zouden we niet 1 of 2 wedstrijden winnen en een stapje hogerop zetten?

Jef Lettens

"Het vergde tijd om de ploeg vorm te geven", deelt de coach die aan zijn tweede ambtstermijn bezig is bij de Belgische handbalploeg.

 

"Toen ik met ze werkte in 2011, waren het nog amateurs. We moesten stap voor stap profs van ze maken. En nu hebben we enkele toppers - zoals Lettens - die bij grote clubs spelen."

 

Mogen de debuterende Wolves dromen van resultaten op het WK? "We kunnen concurreren met de grote landen", is de T1 hoopvol. 

 

Een visie die de doelman deelt: "De ambitie is om de tweede ronde te halen. We mogen niet enkel genieten van het evenement. Waarom zouden we niet 1 of 2 wedstrijden winnen en een stapje hogerop zetten?"

Het WK handbal vindt plaats van 11 tot en met 29 januari 2023. De Belgen nemen het in de groepsfase op tegen Tunesië, Bahrein en wereldkampioen Denemarken.