Ga naar de inhoud

Golfer Thomas Pieters: "Mijn doel in 2023 is natuurlijk de Ryder Cup"

Thomas Detry en Thomas Pieters op de persconferentie van de Soudal Open.

De golfwegen van Thomas Detry en Thomas Pieters liggen niet meer parallel. Terwijl Detry voluit focust op de Amerikaanse PGA Tour, probeert Pieters de kerk in het midden te houden. "Ik heb het niet zo met de VS."

De American Dream van Thomas Detry krijgt intussen vorm. Dankzij enkele goeie prestaties de afgelopen maanden lijkt het nu al zo goed als zeker dat hij ook volgend seizoen op de lucratieve PGA Tour mag spelen.

 

Daarvoor moet hij op het einde van het seizoen in de top 70 staan van de FedExCup, nu staat hij 12e. De komende maanden ligt de focus van Detry dus in de Verenigde Staten.

 

"Mijn eerste toernooi wordt volgend jaar de Hero Cup in Abu Dhabi op 4 januari, waar ik het samen met Thomas Pieters en nog enkele spelers van het Europese vasteland zal opnemen tegen een team met spelers uit Groot-Brittannië en Ierland. Vervolgens trek ik naar de Verenigde Staten."

 

Terugkeren naar Europe doet Detry voor de Soudal Open in België. "Dat wordt mijn eerste toernooi in Europa in 2023. Vanaf september, wanneer het Amerikaanse seizoen afgelopen is, speel ik nog wel een aantal toernooien in Europa."

 

Eind september is er de hoogmis van het golf, het tweejaarlijkse duel tussen de VS en Europa: de Ryder Cup. "De Ryder Cup is niet mijn eerste doelstelling. Maar als ik goede resultaten behaal, dan zal ik er klaar voor zijn", zegt Detry.

Pieters: "Mijn doel in 2023 is natuurlijk de Ryder Cup"

Die Ryder Cup staat wel bovenaan de prioriteitenlijst van Thomas Pieters. In 2016 was hij met 4 punten de meest succesvolle Europese rookie in de nederlaag van Europa in Hazeltine.

 

"Mijn doel volgend jaar is natuurlijk de Ryder Cup, die in september plaatsvindt nabij de Italiaanse hoofdstad Rome", zegt Pieters. Hij zou zich graag rechtstreeks plaatsen voor het Europese team dankzij toernooizeges. "De Soudal Open winnen staat ook op mijn verlanglijstje."

 

Na januari heeft ook Pieters enkele afspraken in de Verenigde Staten. Hij is dankzij zijn plaats in de top 50 van de wereldranglijst sowieso zeker van deelname aan de Amerikaanse toptoernooien. 

 

"Ik krijg regelmatig de vraag of ik niet in de Verenigde Staten ga wonen. Ik moet eerlijk zijn, ik heb het niet zo met de VS en dit ondanks het feit dat ik daar heb gestudeerd." Ook zijn twee jonge kinderen houden Pieters in België.