Ga naar de inhoud

Belgische golftoppers tekenen in mei 2023 weer present op Soudal Open: "Wil ik niet missen"

Thomas Pieters in actie op de Soudal Open eerder dit jaar.

Net als dit jaar zullen de Belgische golffans de Europese toppers kunnen aanschouwen in eigen land. Van 11 tot en met 14 mei staat de Soudal Open op de kalender van de DP World Tour. De drie Belgische toppers, Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts, tekenen alvast present.

De eerste editie van de Soudal Open in mei van dit jaar was volgens de organisatie op alle vlakken een succes, met 18.000 bezoekers op de Rinkven Golfclub in Schilde en heel wat goeie reacties. 

 

"Ik denk dat velen het met mij eens zijn dat we een fantastische eerste editie van de Soudal Open hebben neergezet", zegt toernooidirecteur Michael Jones. "Via al mijn contacten in de golfwereld kreeg ik overweldigend veel positieve reacties."

 

Dat betekent niet dat hij op zijn lauweren wil rusten. "Samen met Golazo en Soudal willen we nog een stapje vooruit zetten", klinkt het ambitieus. De toernooiformule blijft dezelfde: strokeplay over 4 dagen met 156 deelnemers en de top 65 plaatst zich voor het weekend.

Thuis spelen op de DP World Tour is echt bijzonder en daarom wil ik de Soudal Open niet missen.

Thomas Pieters

Cruciaal voor het succes is de aanwezigheid van de Belgische toppers op het golfcircuit. Nicolas Colsaerts, een van de vicekapiteins voor het Europese Ryder Cup-team, Thomas Detry en Thomas Pieters hebben al hun deelname bevestigd.


Voor Detry, die sinds dit jaar ook een tourkaart heeft voor de Amerikaanse PGA Tour, wordt het Belgische toernooi zijn eerste Europese toernooi van 2023. "Het mag dan wel druk zijn in die periode, voor eigen volk kunnen spelen is me erg veel waard", zegt Detry.


De Soudal Open zit op de kalender geprangd tussen de Italian Open - op de golfbaan waar later op het jaar de Ryder Cup plaatsvindt - en het US PGA Championship, een van de 4 golfmajors.


Dat zal ook Pieters niet tegenhouden om op zijn thuisbaan van de partij te zijn. "Thuis spelen op de DP World Tour is echt bijzonder en daarom wil ik de Soudal Open niet missen. Ik mag spelen voor mijn thuissuporters en dat maakt het uniek."

Thomas Detry en Thomas Pieters op de persconferentie van de Soudal Open.

Financiële steun voor Belgisch golftalent

Dankzij de prestaties van Colsaerts, Detry en Pieters zit de Belgische golfsport in de lift. "Het Belgische golf wint internationaal steeds meer aan betekenis. Ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken", zegt Pieters.

 

Maar in jaren van succes moet er ook gedacht worden aan opvolging. Daarom steunt de Soudal Open via een fonds ook Belgische talenten. Zo krijgen dit jaar Savannah De Bock (17) - Europees amateurkampioene - en Belgisch juniorekampioen James Skeet (18) financiële ondersteuning.