Ga naar de inhoud

Thomas Detry floreert in VS met hulp van ex-caddie van McIlroy: "Carrière nieuwe wending geven"

JP Fitzgerald is sinds juli de caddie van Thomas Detry.

Het gaat Thomas Detry voor de wind. De Belgische golfer boekte de afgelopen 2 maanden meer dan 50 plaatsen winst op de wereldranglijst, dankzij de keuze om op de PGA Tour te gaan spelen. Ook zijn nieuwe caddie zit er voor iets tussen. "Ik ben heel blij met de beslissingen die ik de voorbije maanden heb genomen."

Thomas Detry heeft "drukke maanden" achter de rug. Sinds begin september speelde hij toernooien in Engeland, Californië, Mississippi, Las Vegas, Spanje en Bermuda. Dat dubbele programma in Europa en de VS was een bewuste keuze.

 

"Op het einde van augustus heb ik - na overleg met mijn team - op de valreep beslist om te proberen een PGA-tourkaart te behalen. Zo heb ik in de Korn Ferry Tour Finals mijn speelrechten op de PGA Tour voor 2022-2023 afgedwongen."

 

Achter die keuze zit een duidelijk plan. "Zoals velen onder jullie hebben gezien, hebben er de voorbije maanden enorme veranderingen plaatsgevonden in de golfwereld. De LIV Golf Series heeft heel wat in beweging gezet, zo was er een grote toename van het aantal punten en prijzengeld op de PGA Tour."

Ik hoop dat het het begin kan zijn van een nieuwe wending in mijn carrière.

Thomas Detry

"Ik had het gevoel dat het moeilijk zou zijn om de top 50 van de wereldranglijst te halen als ik bijna enkel in Europa op de DP World Tour zou blijven spelen." De top 50 op de wereldranglijst in het golf heeft startrecht op alle grote toernooien zoals de majors.


"Daarom ben ik ook heel blij met de beslissingen die ik de voorbije maanden heb genomen. Ik hoop dat dit het begin kan zijn van een nieuwe wending in mijn carrière." 


Zijn start op de PGA Tour was alvast veelbelovend. Na eerder een 12e en een 9e plaats volgde afgelopen weekend de 2e plaats op Bermuda. "Bermuda was de kers op de taart, zo ben ik al zo goed als zeker van mijn plaats voor volgend jaar." 


Detry staat in het PGA-klassement na afgelopen weekend op de 7e plaats, maar zijn honger is nog niet gestild. "Het volgende doel is nu die top 50 op de wereldranglijst." Na zijn tweede plaats op Bermuda is Detry opgerukt naar plaats 85 op die wereldranglijst, begin september stond hij nog 143e.

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Detry golft met ex-caddie van McIlroy aan zijn zijde

De drukke weken houden nog even aan voor Detry. Na het toernooi op de PGA Tour in Mayakoba (Mexico), dat vandaag van start gaat, keert Detry terug naar de DP World Tour. Hij reist daarvoor naar Zuid-Afrika en hoopt zich daar te kwalificeren voor de grote finale in Dubai.

 

"Het is belangrijk om genoeg rust in te plannen", weet Detry. "Maar ik heb ook het geluk dat mijn gezin en mijn dochtertje Sophie aan mijn zijde zijn tijdens mijn avonturen."

 

Niet enkel zijn gezin helpt Detry op de golfbaan, sinds enkele maanden heeft hij ook een nieuwe caddie: JP Fitzgerald. Met onder meer Paul McGinley, Darren Clarke en Ernie Els heeft hij grote namen op zijn cv, maar de Ier is vooral bekend van zijn periode met Rory McIlroy.

 

Tussen 2008 en 2017 hielp hij McIlroy aan onder meer 4 zeges in majors. "Ik werk sinds juli met JP en hij heeft me al enorm geholpen met mijn houding en mijn motivatie op de golfbaan", legt Detry uit.