Ga naar de inhoud

Benjamin Declercq staakt zijn zoektocht naar een nieuw team en wordt boekhouder

 wo 21 december 2022 20:42

Benjamin Declercq (28) fietst in 2023 niet meer mee in het peloton. De broer van Tim Declercq kreeg geen contractverlenging bij Arkéa-Samsic en gooit het nu over een andere boeg. 

Benjamin Declercq kaartte onlangs nog aan hoe hij zich een slachtoffer voelde van de promotie- en puntenstrijd voor een plekje in de WorldTour.

 

Zijn werkgever Arkéa-Samsic dwong promotie af, maar voor werkpaard Declercq - die voortdurend zijn eigen kansen moest opofferen - was er geen plek in 2023.

 

Declercq wilde zijn "jongensdroom" niet zomaar opgeven, maar heeft nu toch de knoop doorgehakt.

 

"Na een succesvolle ingreep aan een bloedklonter in mijn linkerbeen, was ik eindelijk bevrijd van de fysieke ellende en dacht ik dat het beste nog zou volgen", schrijft hij op Twitter. "Maar helaas was er geen geloof meer in mij."

 

"Zonder respect of waardering voor je werk is het moeilijk om te blijven vechten zoals vroeger."

 

"Ik neem afscheid van de wielersport met veel goeie herinneringen en vriendschappen."

 

"Het is tijd voor iets compleet nieuws", zegt Declercq nog. Hij kan renners nog altijd helpen, weliswaar vanuit een rol als boekhouder. "Ik hoop er passie te vinden zoals ik die ook voor het wielrennen voelde."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: