Ga naar de inhoud

Stijn Desmet doet er een bronzen plak bij, winnaar vraagt zijn partner ten huwelijk

 zo 18 december 2022 13:08
Stijn Desmet
Stijn Desmet (archieffoto).

Stijn Desmet (24) heeft op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden in Kazachstan een stuk eremetaal toegevoegd aan de 3 medailles die de Belgische shorttrackers zaterdag veroverden. Desmet eindigde als 3e op de 500 meter.

Met schijnbaar groot gemak had Desmet zich voor de finale geplaatst. In de kwart- en halve finales nam hij onmiddellijk na de start de leiding, om die niet meer af te staan.

 

Het was ook de strategie voor de finale, maar dat was buiten de sterke thuisschaatser Denis Nikisja gerekend. De Kazach passeerde binnendoor en greep de winst. De Zuid-Koreaan Sungwoo Jang drong zich ook nog langs Desmet.

 

Na de huldiging stapte Nikisja van het ijs, knielde voor zijn partner en overhandigde haar een ring. Met twee gigantische bossen rozen verdween het paar in de catacomben van de Halyk Arena. 

BEKIJK: Winnaar doet een aanzoek (en ze zegt ja)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hanne Desmet eindigde op de 1.000 meter als zevende. De derde plaats (achter haar Nederlandse trainingspartner Suzanne Schulting en de Amerikaanse Kristi Santos-Giswold) in de halve eindstrijd was op basis van haar tijd voldoende om in de finale te komen, maar de Nederlandse Rianne de Vries werd aan de A-finale toegevoegd vanwege onrecht dat haar was aangedaan. Schulting pakte de zege in de A-finale, in de B-finale werd Desmet tweede.

 

De Belgische aflossingsploeg bij de mannen werd ook zevende. Stijn Desmet, Adriaan Dewagtere, Ward Pétré en Enzo Proost moesten in de B-finale Polen voor zich dulden.

3x zilver en 1x brons voor Team Belgium

Met drie zilveren medailles en eenmaal brons boekten de shorttrackers van bondscoach Ingmar van Riel dit weekend een ongekend succes. Naast broer en zus Desmet biedt vooral het gemengde aflossingskwartet voor de komende kampioenschappen veel mogelijkheden.

 

De eerstvolgende gelegenheid om iets te tonen, is de Europese titelstrijd, die van 13 tot en met 15 januari in Gdansk wordt gehouden. De shorttrackers zetten de reeks wereldbekerwedstrijden begin februari voort in Dresden, een week later volgt de finale in Dordrecht.

Gerelateerd: