Ga naar de inhoud

BEKIJK: Seppe Odeyn doet het! Hij triomfeert voor de 10e keer in de (ijzige) Hel van Kasterlee

 zo 18 december 2022 15:24
Seppe Odeyn
Seppe Odeyn met een brede glimlach na meer dan 7 uur in ijskoude omstandigheden.

Seppe Odeyn heeft nog maar eens de Hel van Kasterlee op zijn naam geschreven. De 35-jarige duatleet was al voor de 10e keer de sterkste in de extreem zware wedstrijd. De deelnemers moeten 15 km lopen, 125 km mountainbiken en nog eens 30 km lopen. "Mijn werk is af", reageerde Odeyn.

De 20e editie van de Hel van Kasterlee was er eentje in helse (lees: ijskoude) omstandigheden. Het kwik gaf de hele wedstrijd diepvriestemperaturen aan.

 

De harde ondergrond maakte er een snelle wedstrijd van. Op zijn mountainbike moest Seppe Odeyn even achtervolgen. De topfavoriet stelde zelf orde op zaken en reed in een kopgroep van 6 binnen.

 

In de afsluiter (30 km lopen) sloeg Odeyn snel een kloofje. Een kloof die hij beetje bij beetje uitdiepte.

 

Na 7 uur en 15 minuten bereikte Odeyn al voor de 10e keer de finish als winnaar. Daarmee vult hij de helft van de erelijst in Kasterlee.

 

"Deze overwinning was misschien wel de moeilijkste van de 10", lachte de 35-jarige duatleet, "maar het is me gelukt. Mijn werk is af."

 

Geert Lauryssen was de enige die Odeyn het vuur aan de schenen kon leggen in de crossduatlon. Hij finishte op een dikke minuut van de winnaar, Simon Stevens werd op ruime afstand 3e.

Mijn werk is af.

Seppe Odeyn

Uitslag 20e Hel van Kasterlee

  1. Seppe Odeyn - in 7u15'05"
  2. Geert Lauryssen - op 1'13"
  3. Simon Stevens - 6'09"
  4. Sébastien Carabin - 7'59"
  5. Stef Verachten - 10'47"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.