Ga naar de inhoud

Sergio Busquets (34) zet een punt achter zijn internationale carrière

Het WK in Qatar is het einde geworden van de interlandloopbaan van Sergio Busquets. Dat liet de middenvelder weten op Instagram. De Spanjaard kroonde zich in 2010 tot wereldkampioen en voegde daar twee jaar later nog een Europese titel aan toe.

Het is een afscheid in mineur geworden voor de kapitein van het Spaanse elftal. Op het WK sneuvelden de Spanjaarden tegen Marokko in de achtste finales.

 

"Het was een eer mijn land te vertegenwoordigen en aanvoerder te mogen zijn", laat Busquets weten op Instagram. 

 

"Ik heb zeer veel wedstrijden mogen spelen aan de top. Soms waren we succesvol, soms niet. Maar we gaven ons altijd voor honderd procent. Het moment is nu gekomen om na 15 jaar afscheid te nemen."

 

De middenvelder sluit zijn interlandcarrière af met 143 caps (2 goals) en dus ook twee belangrijke titels. "Het was een eer om deze ploeg te helpen om wereldkampioen en Europees kampioen te worden.

 

Op Instagram verschenen er al snel reacties van Spaanse ploeggenoten. 

 

Zo laten David De Gea en Sergi Roberto weten dat Busquets "onvervangbaar" is, en feliciteert Alvaro Morata "de legende" met "alles wat hij bereikt heeft in het Spaanse truitje." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.