Ga naar de inhoud

Stefan Everts leidt ons door zijn trofeeënkast: "Vlaams Sportjuweel is echt een kunstwerk"

 wo 14 december 2022 11:44
Stefan Everts heeft als motorcrosser tien wereldtitels gewonnen.
Stefan Everts heeft als motorcrosser tien wereldtitels gewonnen.

Stefan Everts kreeg in 1997 de prijs 'Vlaams Sportjuweel' overhandigd. Een mooie prijs, die je trouwens maar één keer in je leven in ontvangst kan nemen. Naar aanleiding van de nieuwe uitreiking morgen, waar jij trouwens ook een stem in hebt, geeft Everts ons een rondleiding in zijn imposante trofeeënkast. 

Everts neemt ons mee naar verschillende ruimtes waar al zijn prijzen gestokkeerd staan. Hij heeft er inderdaad zoveel dat hij er aparte ruimtes voor moet voorzien: "Ik heb een afspraak moeten maken met mijn vrouw: geen trofeeën in de living!"

 

Maar hoeveel trofeeën heeft hij dan wel niet? "Ik zou het niet weten, ik heb ze nooit geteld", biecht Everts ons op.

 

Zijn Vlaams Sportjuweel krijgt toch een speciaal plaatsje. "Ik ben er ontzettend fier op, want het is echt meer dan gewoon een bokaal of een klassieke trofee. Het is echt een kunstwerk. Het is trouwens ook een van mijn zwaarste trofeeën."

 

"Ik ben benieuwd wie het Vlaams Sportjuweel dit jaar zal mogen ontvangen. Alle topsporters in België verdienen het, want ik besef maar al te goed hoeveel doorzettingsvermogen je nodig hebt om de top te bereiken", besluit hij. 

 

Sinds 2021 heeft het publiek ook iets in de pap te brokken. Breng dus zeker hier je stem uit vóór middernacht! Morgenavond weten we wie het nieuwe prachtige Sportjuweel (zie foto) mee naar huis mag nemen. 

Gerelateerd: