Ga naar de inhoud

Henk Fraser per direct weg als coach van Utrecht "na grensoverschrijdend gedrag op trainingsveld"

 wo 14 december 2022 14:00
Hij ging over de schreef op het trainingsveld en besefte dat hij niet meer verder kon als coach.
Henk Fraser was sinds begin dit seizoen coach van Utrecht.

Henk Fraser is niet langer trainer van FC Utrecht, zo bevestigt de Nederlandse Eredivisieclub vanmiddag. Zijn vertrek komt er na een incident afgelopen zaterdag op training. Volgens Nederlandse media greep Fraser toen de Duitse spits Amin Younes bij de keel en zou het incident later in de kleedkamer "geëxplodeerd" zijn.

Utrecht legt in een communiqué uit dat Fraser "grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond bij een incident op training, maar gaat niet concreet in op de feiten.

De club voegt eraan toe dat de hoofdtrainer tot inzicht is gekomen dat hij een grens overschreden heeft en dat hij de directie heeft laten weten dat hij zijn functie opzegt.

"Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn", wordt Fraser geciteerd.

"Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen."

Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen

Henk Fraser

Algemeen Directeur Thijs van Es van Utrecht vult aan. "Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden."

"Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht. In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt."

De 56-jarige Fraser trainde Utrecht sinds het begin van het seizoen. Daarvoor was hij assistent van Louis van Gaal bij Oranje.

Bij Utrecht, de nummer zeven uit de Eredivisie, is Othmane Boussaid een vaste waarde. De 22-jarige Belgische winger, ex-Lierse, kwam dit seizoen al 13 keer in actie, goed voor 2 assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.