Ga naar de inhoud

Vijanden voor een dag: boezemvrienden Mbappé en Hakimi strijden vanavond om finaleplaats

 wo 14 december 2022 08:18

Een speciale wedstrijd wordt nog een tikkeltje specialer. In de halve finale tussen Frankrijk en Marokko komen ploegmaats én beste maatjes Kylian Mbappé en Achraf Hakimi elkaar vanavond tegen op de flank. Een duel dat niemand had voorspeld, behalve de twee vrienden zelf.

Mei 2022. 6 maanden voor het WK op gang wordt getrapt.

 

Paris Saint Germain is net Frans landskampioen geworden en is in Qatar, waar het zijn fans bezoekt en al een kijkje neemt in de WK-stadions.

 

Boezemvrienden Kylian Mbappé en Achraf Hakimi staan op de grasmat van het Education City Stadium, waar de Fransen het enkele maanden later zullen opnemen tegen Tunesië. 

 

"Ik hoop dat we winnen", zegt Mbappé in een filmpje dat nu weer circuleert op sociale media. "Nadien spelen we misschien tegen Marokko en zal ik mijn vriend hier moeten vernietigen. Het zal mijn hart breken, maar dat is voetbal."

 

Hakimi geeft zich niet zomaar gewonnen en grijnst: "Ik ga hem verslaan."

 

Wie had durven te dromen dat de twee kompanen het een half jaar later effectief zouden mogen bewijzen in een halve finale op het WK?

 

Lees verder onder de tweet.

Achraf Hakimi streek in de zomer van 2021 neer in Parijs en kon het al snel goed vinden met Mbappé.

 

Dankzij de spits leert Hakimi op sneltempo een woordje Frans spreken en de leeftijdsgenoten (november en december 1998) hebben naar eigen zeggen ook dezelfde smaak in muziek en videospelletjes.

 

Ook op het veld is hun vriendschap inmiddels duidelijk. Zo heeft het duo een hele verzameling ingestudeerde dansjes en vieringen als er wordt gescoord.

 

"Het is makkelijk om te spelen met een speler als Mbappé", zei Hakimi ooit. "Je geeft hem de bal en je weet dat hij het verschil zal maken." 

 

Met hem spelen is makkelijk, maar tegen hem?

 

De Fransman is de huidige topscorer op dit WK samen met Lionel Messi (5 goals) en zal het in een rechtstreeks duel mogen opnemen tegen Hakimi, die hij begin dit jaar nog "de beste rechtsachter ter wereld" noemde.

 

Nog geen enkele tegenstander kon scoren tegen Marokko en Hakimi zal vast geen uitzondering willen maken voor zijn maatje.

 

Lees verder onder de tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De twee vrienden hebben in elk geval niet moeten wachten tot de halve finale om wat bij te praten op dit WK. 

 

Zo bracht Mbappé vorige week al een bezoekje aan het Marokkaanse spelershotel, waar hij zijn makker ging opzoeken. 

 

De vriendschapsband is sterk.

 

Want ook nadat Frankrijk zich had geplaatst voor de halve finale verscheen er al snel een berichtje op de Twitter van Hakimi.

 

"See you soon my friend."

 

Vanavond treffen ze elkaar opnieuw, rond 20 uur aan de middenstip in het Al Bayt Stadium. Deze keer geen knuffels en grapjes, maar bittere ernst. 

 

Een plek in de finale binnen handbereik.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: