Ga naar de inhoud

IN BEELD: Anderlecht-spelers moeten wegduiken voor vuurwerkpijlen in oefenpot tegen Kreta

 za 3 december 2022 19:03
Een vuurpijl slaat in vlak naast Anderlecht-middenvelder Ashimeru.

Dat de Griekse voetbalsupporters vurig uit de hoek kunnen komen heeft Anderlecht zaterdagavond aan den lijve mogen ondervinden. In een oefenmatch van RSCA tegen OFI Kreta (1-1) staken na een kwartier enkele Griekse fans vuurwerk af. Levensgevaarlijk, want sommige Anderlecht-spelers moesten letterlijk wegduiken voor de vuurpijlen.

In het kader van een ploegstage op Kreta werkte Anderlecht zaterdagavond een eerste oefenwedstrijd af tegen het lokale OFI Kreta, het nummer 10 uit de Griekse eerste klasse. 

 

Via Balogiannis kwamen de Grieken al vroeg op voorsprong. Niet veel later besloot de harde kern van OFI om hun vreugde op een nogal explosieve manier te uiten: er werden tientallen vuurwerkpijlen aangestoken.

 

De vuurpijlen vlogen de spelers om de oren, Anderlecht-middenvelder Majeed Ashimeru moest letterlijk wegspringen toen een pijl vlak naast hem insloeg.

 

De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd door de scheidsrechter. Toen het spel wat later hervat werd, was het stadion gehuld in een dik rookgordijn.

 

Vlak na rust zou Anderlecht via Raman nog gelijkmaken tegen OFI: de spits werkte af na een listig balletje van Sadiki. Anderlecht was na de rust de betere ploeg, maar ondanks een slotoffensief werd er niet meer gescoord: 1-1.

Basisopstelling Anderlecht: Verbruggen, Sadiki, Murillo, Delcroix, Butera, Trebel, Ashimeru, Arnstad, Refaelov, Raman, Angulo.

Bekijk het vuurwerk van de Griekse fans:

Gerelateerd: