LIVEBLOG winterbreak: Club Brugge legt Zulte Waregem over de knie in laatste oefenpot

  Bjorn Meijer opende de score.

  Terwijl het WK in Qatar zijn ontknoping nadert, stomen de Belgische eersteklassers zich klaar voor de tweede seizoenshelft. Ontdek hier de resultaten van de oefenwedstrijden.

  16 december
  Club Brugge Zulte Waregem 3-0
  Westerlo STVV 2-3

  winterbreak eersteklassers

  spinner
  1. 18 uur 16. Bryan Heynen: "Grote voorsprong wil niet zoveel zeggen".

   Bryan Heynen: "Grote voorsprong wil niet zoveel zeggen"

  2. 18 uur 12. Genk-coach Vrancken: "Het missen van El Khannous is een nadeel, maar hij wil zelf zo snel mogelijk terug aansluiten".

   Genk-coach Vrancken: "Het missen van El Khannous is een nadeel, maar hij wil zelf zo snel mogelijk terug aansluiten"

  3. 17 uur 52. Charleroi is kansloos tegen Reims. Felice Mazzu is met Charleroi tegen een 0-3-nederlaag aangelopen tegen Reims. Bij de Franse ploeg kwamen de Belgen De Smet, Busi en Foket allemaal in actie. Ook de coach van Reims is een bekend gekzicht: Will Still. Zijn oudere broer Edward Still eind oktober nog ontslagen als hoofdcoach van Charleroi. .
  4. 17 uur 50. STVV verslaat Westerlo. Sint-Truiden heeft Westerlo met 2-3 geklopt in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. In een partij die 2 keer een uur duurde, stond het halfweg 1-1, met een Truiens doelpunt van Brüls. In de tweede speelhelft scoorden Konaté en Texeira nog voor de Kanaries. .
  5. 13 uur 03. Club Brugge wint laatste oefenmatch. Club Brugge is klaar voor de Beker en het kerstvoetbal. In zijn laatste oefenduel van de winterbreak versloeg blauw-zwart Zulte Waregem met 3-0-cijfers. Meijer bracht Club al na 7 minuten op voorsprong dankzij een mooie steekbal van Jaremtsjoek. Na de rust omspeelde Larin de doelman toen hij de bonus verdubbelde. Jutgla kopte daarna nog de 3-0 tegen de touwen na een voorzet van Mata. Club speelde in de 1e helft met Mignolet, Boyata, Mechele, Meijer, Nielsen, Onyedika, Vanaken, Buchanan, Skov Olsen, Nusa en Jaremtsjoek. Na de rust kregen enkele jongeren hun kans zoals Sandra, Hautekiet, Audoor en Homma. Zulte Waregem stond aan de aftrap met Bostyn, Derijck, Sissako, Fadera, Sangaré, Ndour, Tambedou, Rommens, Novatus, Thiam en Gano. .
  6. 16-12-2022.
  7. 16 uur 02. Standard - Valenciennes 0-1. Standard heeft met het kleinste verschil verloren van de Franse tweedeklasser Valenciennes. Mohamed Kaba scoorde 10 minuten voor tijd. Noë Dussenne liet een penalty liggen. .
  8. 15 uur 58. AA Gent - Heerenveen 4-1. AA Gent heeft in Spanje overtuigend gewonnen van de Nederlandse middenmoter Heerenveen. Cuypers (1-0 en 2-0), Salah (3-1) en Fofana (4-1) maakten de doelpunten. Sydney van Hooijdonk, zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk, scoorde tegen voor Heerenveen. Volgende week dinsdag voetbalt AA Gent in de Beker van België tegen Cercle Brugge. Vrijdag volgt een competitiematch tegen Standard. .
  9. 15 uur 29. Anderlecht - Rakow Czestochowa 1-1. Anderlecht heeft in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren 1-1 gelijkgespeeld tegen Rakow Czestochowa, de koploper in de Poolse hoogste klasse. Lior Refaelov opende na een kwartier de score voor Anderlecht. Lange tijd leek zijn treffer te volstaan voor de zege, maar diep in de extra tijd maakte Rakow nog gelijk via Sebastian Musiolik. WK-ganger Zeno Debast maakte bij Anderlecht zijn wederoptreden na zijn avontuur in Qatar. Hij stond centraal in de verdediging naast Wesley Hoedt. Rakow vormde een mooie uitdaging voor Anderlecht. Het team staat op kop in Polen met maar liefst 9 punten voorsprong op Legia Warschau. .
  10. 15 uur 28.
  11. 15 uur 12. Antwerp - KV Kortrijk 2-0. Antwerp heeft achter gesloten deuren KV Kortrijk geklopt. De nummer 3 in de Jupiler Pro League maakte het verschil in de tweede helft. Ekkelenkamp en Bataille werkten af. Volgende week dinsdag komt Standard over de vloer in de 1/8e finales van de Beker van België. KV Kortrijk neemt het diezelfde avond op tegen OH Leuven. .
  12. 15 uur 01. (Jong) KV Mechelen - Espanyol 1-1. KV Mechelen heeft op stage in Spanje de punten gedeeld met Espanyol. Aanvaller Yonas Malede zette in de slotminuut een penalty om, na een fout op Frederic Soelle Soelle. De 16-jarige aanvaller was een van de vele jongeren die het laatste halfuur invielen. Volgende week dinsdag pikt KV Mechelen de draad weer op met een bekermatch tegen Seraing. Vrijdag volgt een competitiematch tegen Cercle Brugge. .
  13. 14-12-2022.