Ga naar de inhoud

Johan Museeuw treurt om Rebellin: "Op Mallorca lachte hij dat we allebei niet konden stoppen met fietsen"

 do 1 december 2022 06:33
Johan Museeuw en Davide Rebellin fietsten begin dit jaar nog samen op Mallorca.
Johan Museeuw en Davide Rebellin fietsten begin dit jaar nog samen op Mallorca.

Het nieuws van het overlijden van Davide Rebellin hakte er bij veel oud-collega's in. Johan Museeuw was enkele jaren ploegmakker van de onfortuinlijke Italiaan. "Davide was geen typische Italiaan, hij hield zich liever op de achtergrond."

"In het voorjaar maakte ik op Mallorca nog 2 keer een fietstochtje met Rebellin. "We hebben dezelfde ziekte, we kunnen allebei niet stoppen met fietsen", lachte hij."

 

Johan Museeuw kent Davide Rebellin al 30 jaar. In 1993 en 1994 waren ze ploegmakkers bij GB-MG.

 

"Davide kwam toen samen met zijn broer Simone over naar de profs. Ze waren wat schuchter en stonden het liefst op de 2e of 3e rij."

 

"Rebellin was niet de typische Italiaan, die taalvaardig was en veel handgebaren maakte. Hij schoof wel mee aan tafel 's avonds, luisterde vooral en dronk een glaasje mee. Maar het bleef ook bij één glaasje. Dat was zijn levensstijl: sober zijn."

Het is tragisch dat zijn passie hem zijn leven kost.

Johan Museeuw

Dat sobere en bescheiden karakter typeerde Rebellin ook in koers.

 

"Hij had niet het charisma en de wil om uit te groeien tot een kopman. Rebellin was tevreden met een helpende rol diep in de finale. Als de tactiek het toeliet, kon hij ook een wedstrijd winnen."

 

Pas als dertiger ontpopte Rebellin zich tot een veelwinnaar in de grotere koersen. "Ook daar speelde zijn persoonlijkheid een rol in."

 

"Je zag Rebellin nooit in koers, omdat hij niet opviel. De tegenstand vergat hem en met zijn snel eindschot maakte hij het dan geregeld af in een klein groepje."

 

Museeuw betreurt het dat Rebellin uitgerekend tijdens een fietstocht overleden is. "Het is tragisch dat zijn passie hem het leven kost."

Museeuw en Rebellin samen op Mallorca begin dit jaar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: