Ga naar de inhoud

Dick Advocaat stelt pensioen weer uit en gaat aan de slag bij ADO Den Haag

Dick Advocaat weet maar niet van ophouden.

Dick Advocaat maakt het seizoen af als coach van ADO Den Haag. De 75-jarige Nederlander is de opvolger van Dirk Kuijt, die zijn eerste job als hoofdcoach zag eindigen met een ontslag.

Advocaat is maar niet weg te slaan van de zijlijn. Al twee keer leek de Nederlander aan zijn pensioen te beginnen, al twee keer verrast hij met een terugkeer. 

 

Vorig jaar besloot hij alsnog aan een avontuur als bondscoach van Irak te beginnen, maar na 6 matchen zonder overwinning trok de Nederlander zijn conclusies.

 

Het einde van zijn rijkgevulde loopbaan? Nee, hoor. Advocaat gaat nu aan de slag bij ADO Den Haag, de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse.

 

Hij volgt er Dirk Kuijt op, die deze week werd bedankt voor bewezen diensten. De ex-aanvaller was aan zijn eerste taak als hoofdcoach bezig. 

 

Advocaat, die tussen oktober 2009 en april 2010 bondscoach van de Rode Duivels was, noemt het een "interessante" uitdaging. De voorbije jaren was hij nog werkzaam bij Feyenoord, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.