Ga naar de inhoud

Cynthia Bolingo deelt doelen voor 2023: "Individueel en met Cheetahs knallen op het WK"

Naomi Van den Broeck lopend naast Cynthia Bolingo.

Met een fantastisch einde 2022 in het achterhoofd, kijkt Cynthia Bolingo ongeduldig uit naar wat 2023 te bieden heeft. Een hoofddoel heeft ze alvast: het wereldkampioenschap atletiek in augustus. "Daarvoor moet ik hard werken om enkele zaken beter te doen, en controleren wat ik zelf onder controle heb", aldus Bolingo.

Cynthia Bolingo liep in 2022 twee finales op het EK, eentje op de 400 meter en eentje op de 4x400 meter. Bovendien liep ze een nieuw nationaal record op de 400 meter tijdens de Memorial Van Damme.    

 

"Zo'n seizoenseinde is uiteraard een extra bron van motivatie. Dat toont aan dat alles mogelijk is", verklaarde Bolingo tijdens de BOIC-stage in Turkije. 

 

"Ik kijk er enorm naar uit wat 2023 zal brengen. Ik moet hard werken om enkele zaken beter te doen, en controleren wat ik zelf onder controle heb."   

Ik denk dat ik nog op alle vlakken kan verbeteren.

Cynthia Bolingo

Na een rijk een emotioneel jaar weet de Brusselse waar er nog verbetering mogelijk is. "Ik denk dat ik nog op alle vlakken kan verbeteren", lacht Bolingo. 


"Het belangrijkste is om nog regelmatiger te zijn op training en nog aandachtiger moet zijn om preventief blessures te voorkomen, zonder daarbij in paniek te schieten. Wat ik beter kan doen is meer op mezelf focussen en niet op wat andere doen."


Terwijl ze het EK indoor aan zich laat voorbij gaan, richt Bolingo zich op het WK in Boedapest in augustus.

 
"Dat is het grote doel voor 2023. We willen daar sterk presteren met de Cheetahs. Ook op individueel niveau wil ik het zo goed mogelijk doen. Ik wil me niet vastpinnen op een chrono, want dat zorgt voor extra druk. Ik zal gewoon mijn best doen en kijken waar me dat brengt, zonder dat ik met een gevoel van spijt zal moeten terugkijken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.