Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Trossard over uitspraak Hazard: "Leuk, maar Eden beslist niet, wel de bondscoach"

 wo 16 november 2022 16:07

Op de eerste volledige dag van de Rode Duivels in Koeweit werden Leandro Trossard en Loïs Openda voor de persleeuwen geworpen. Bij Trossard ging het uiteraard in grote mate over een mogelijke basisplaats.

"Leandro verdient op dit moment misschien wel meer een basisplaats dan ik." Met die opmerkelijke uitspraak maandag leek Eden Hazard zich te willen schikken naar een rol als invaller.

 

"Dat is natuurlijk leuk om te horen, maar het is niet Eden die de ploeg opstelt, wel de bondscoach. Eden is ook nog altijd een topspeler. Ik hou me daar niet mee bezig en hou me gewoon klaar als de coach me nodig heeft."

 

De oefenmatch tegen Egypte van vrijdag is voor Trossard misschien een laatste kans om de bondscoach te overtuigen. "Ik denk niet dat er nog zoveel afgedwongen kan worden tegen Egypte. Ik betwijfel of die match nog veel zal veranderen."

 

Volgens de bondscoach moet Trossard nog een stap hogerop zetten. "Dit WK is inderdaad een kans om mij te bewijzen, maar wat moet ik nog meer doen om mij te bewijzen? Ik heb al gescoord op Liverpool en op Manchester City."

Dit WK is inderdaad een kans om mij te bewijzen, maar wat moet ik nog meer doen om mij te bewijzen? Ik scoorde al op Liverpool en City.

Leandro Trossard

"Ik kan ook alternatief zijn voor Lukaku"

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om niet Hazard óf Trossard te zetten, maar wel Hazard én Trossard. Zou de aanvaller van Brighton als vervanger kunnen optreden voor de nu nog geblesseerde Romelu Lukaku?

 

"Dat is zeker een mogelijkheid, al weet ik niet of de coach mij ook als een alternatief op die positie ziet. Bij Brighton heb ik het daar de laatste matchen in ieder geval goed gedaan."

 

Met Lukaku lijkt het volgens Trossard trouwens de goeie kant op te gaan. "Hij lijkt mij gelukkig, lacht veel. Dat draagt ook bij tot de uitstekende sfeer. Ik weet niet hoe het nu fysiek met hem gaat, maar hopelijk kan hij snel aansluiten. Het zou voor iedereen goed zijn als Lukaku weer fit is."

Openda: "Marokko heeft me gepolst, maar dacht enkel aan België"

Loïs Openda is een van de minder ervaren krachten in de Belgische selectie. "Dit is allemaal nieuw voor mij. Het is heel speciaal. Als kind droom je hiervan, natuurlijk."

 

Openda is van Marokkaanse komaf en had dus ook voor Marokko, de tweede tegenstander van de Belgen, kunnen uitkomen. "Ze hebben mij ook gepolst, maar in mijn hoofd was België de enige optie. Ik heb nooit getwijfeld."

 

Openda kent zijn rol in de groep. "Ik kom na Batshuayi in de pikorde. Die is normaal de nummer 2 na Lukaku, maar nu Lukaku geblesseerd is, schuift iedereen op. Ik ben klaar als ze me nodig hebben. Wat ik kan bijdragen? Vooral mijn snelheid, denk ik."

Gerelateerd: