Ga naar de inhoud

18 jaar, nog nooit in de basis, maar wel de verrassing in Australische WK-selectie

 di 8 november 2022 09:25
Garang Kuol is de verrassing van de bondscoach.

De Australische bondscoach Graham Arnold heeft zijn 26-koppige selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. De ervaren verdediger Trent Sainsbury is er verrassend genoeg niet bij, de 18-jarige Garang Kuol is de joker van de bondscoach.

De 30-jarige Trent Sainsbury was sinds 2014 een vaste waarde in de verdediging van Australië, maar ondanks zijn 61 caps neemt de bondscoach hem niet mee. 

 

Arnold noemde het een van zijn moeilijkste beslissingen. "Hij heeft een aantal weken niet gespeeld (bij het Qatarese Al Wakrah SC), dus ik heb gekozen voor spelers als Harry Souttar en Kye Rowles, die het gewoon heel goed gedaan hebben. Maar het zijn altijd moeilijke keuzes."

 

Nog een verrassing in de Australische selectie is de 18-jarige Garang Kuol. De aanvaller stond nog nooit in de basis bij Central Coast Mariners, maar versierde wel al een transfer naar Newcastle. In januari stapt hij over naar de Premier League, tenzij hij nog wordt uitgeleend.

 

"Garang heeft laten zien dat hij een wedstrijd kan doen kantelen. Hij is nergens bang voor", verklaarde Arnold zijn keuze. De bondscoach probeerde ook nog Cristian Volpato van AS Roma te strikken, maar de in Sydney geboren middenvelder van Italiaanse ouders sloeg het aanbod af.

 

Bij de doelmannen zitten twee oude bekenden van de Belgische competitie. Mat Ryan (ex-Club Brugge en -Genk) en Danny Vukovic (ex-Genk) zijn eerste en tweede doelman.

 

Australië begint het WK op 22 november met een wedstrijd tegen titelverdediger Frankrijk. Tunesië (26 november) en Denemarken (30 november) zijn de andere tegenstanders in de poule.

De selectie van Australië

Doel: Andrew Redmayne (Sydney FC/Aus), Mathew Ryan (FC Kopenhagen/Den), Danny Vukovic (Central Coast Mariners/Aus).    

Verdediging: Nathaniel Atkinson (Hearts/Sch), Aziz Behich (Dundee/Sch), Joel King (Odense/Den), Milos Degenek (Columbus Crew/VSt), Thomas Deng (Albirex Niigata/Jap), Fran Karacic (Brescia/Ita), Kye Rowles (Hearts/Aus), Harry Souttar (Stoke City/Eng), Bailey Wright (Sunderland/Eng).   

Middenveld: Keanu Baccus (St. Mirren/Sch), Cameron Devlin (Hearts/Sch), Ajdin Hrustic (Hellas Verona/Ita), Jackson Irvine (St. Pauli/Dui), Riley McGree (Middlesbrough/Eng), Aaron Mooy (Celtic Glasgow/Sch).   

Aanval: Martin Boyle (Hibernian/Sch), Jason Cummings (Central Coast Mariners/Aus), Mitchell Duke (Fagiano Okayama/Jap), Craig Goodwin (Adelaide United/Aus), Garang Kuol (Central Coast Mariners/Aus), Mathew Leckie (Melbourne City/Aus), Awer Mabil (Cadiz/Spa), Jamie MacLaren (Melbourne City/Aus).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.