Volgens Vandenbempt heeft Club "geluk" met timing: "Benfica op dit moment ver buiten bereik"

 ma 7 november 2022 17:16
Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt geeft Club Brugge op dit moment geen kans tegen Benfica.

Geluk met de loting heeft Club Brugge allerminst volgens Peter Vandenbempt, maar geluk met de timing misschien wel. Op dit moment geeft onze analist de Belgische landskampioen geen kans tegen "een Benfica met fabelachtige techniek, snelheid en grinta". Voor Gent en Anderlecht ziet hij wel haalbare kaarten op de agenda staan.

Het grote geluk van Club Brugge is dat de 1/8 finale pas gespeeld wordt over drie maanden. Want Benfica is op dit moment ver buiten bereik van Club. 

 

Het is geen grote naam zoals Manchester City, Bayern München of PSG, maar het is een topelftal in topvorm. Dat hebben ze laten zien in de poulefase en maakt van hen een van de betere ploegen in Europa.

 

De ploeg is een combinatie van fabelachtige techniek, snelheid en grinta: ze eten je helemaal op, op het middenveld. De jonge spelers kunnen zowel snel combineren als je doormidden schoppen. 


Enkel de doelman, Odisseas Vlachodimos, is geen Simon Mignolet. Al heeft hij het in de groepsfase ook uitstekend gedaan.

De adembenemende sfeer in het stadion met 60.000 supporters kan ik iedereen aanraden.

Peter Vandenbempt

Benfica is nu sterker dan Atlético, Leverkusen en Porto, dat 8 punten achterop hinkt in de Portugese competitie. Ze hebben voor het eerst in 9 jaar nog eens gewonnen op het veld van Porto en waren daar baas. 


Ik heb Benfica 6 keer live gezien dit seizoen en ben in de ban geraakt van de prachtige club. Niet alleen de stad, maar ook de beleving in dat stadion kan ik de supporters van Club Brugge alleen maar aanraden. 

 

Dat komt er nog eens bij: Club moet de terugwedstrijd tot een goed einde zien te brengen in een adembenemende sfeer met 60.000 supporters.

Estádio da Luz
De sfeer in het Estádio da Luz is adembenemend volgens Vandenbempt.

"Mits ambitie moeten Gent en Anderlecht doorstoten"

Dan over naar de Conference League, waar Gent Qarabag loot en Anderlecht Loedogorets treft.

 

Van Qarabag kan ik zeggen dat Azerbeidzjan heel ver is en dat ze spelen in het grote stadion waar er enkele EK-wedstrijden werden gespeeld. 

 

Spelers ken ik er niet van, maar een zege tegen Nantes en gelijkspel tegen Freiburg zorgen ervoor dat het vast een vervelende ploeg is om tegen te spelen. Vooral de logistiek moeilijke verplaatsing komt daar bij kijken.


Loedogorets is in dat opzicht iets bekender. Ze klopten het Roma van Mourinho in eigen huis met 2-1. Er speelt ook een oude bekende, Sergio Padt, die ooit nog onder de lat stond bij KAA Gent.


Als ze ambitie hebben in de Conference League, zouden Gent en Anderlecht die tegenstanders toch opzij moeten zetten.

Peter Vandenbempt

Gerelateerd: