Ga naar de inhoud

Ook Nicolas Raskin riskeert schorsing na verbale agressie in de catacomben

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) doet geen twee maar drie schorsingsvoorstellen voor de felle wedstrijd tussen Eupen en Standard zaterdag. Tijdens de wedstrijd kregen Jérôme Déom (Eupen) en Philippe Zinckernagel (Standard) een rode kaart, zij riskeren twee wedstrijden schorsing. Na het einde van de wedstrijd ging Nicolas Raskin (Standard) tot twee keer toe verhaal halen in de kleedkamer van de scheidsrechter. Voor die verbale agressie riskeert hij nu twee wedstrijden schorsing.

Zinckernagel moest net voor de rust de douches opzoeken. Na een mindere controle sprong de bal te ver van de voet van de aanvaller, waardoor verdediger Paeshuyse kon wegwerken. Zinckernagel probeerde nog de bal te spelen, maar landde met zijn studs op het scheenbeen van de verdediger.

 

In de 67e minuut trok ook Jérôme Déom vervroegd naar de kleedkamer. Hij ging, in duel om de bal, hoog op de kuit van Marlon Fossey staan. Na een VAR-interventie besloot scheidsrechter Wesli De Cremer om ook hem een rode kaart te laten zien.

 

Zowel Zinckernagel als Déom riskeren ook een uitgestelde wedstrijd schorsing en 2.500 euro boete.

 

Nicolas Raskin trok na de wedstrijd "volledig onder emotie" naar de kleedkamer van ref De Cremer. Daar reageerde hij niet op de aanmaningen van de scheidsrechter om te kalmeren, was hij verbaal agressief en vertrok hij uiteindelijk met de woorden "va voir ta grand-mère". 

 

Op aanraden van de ploegafgevaardigde keerde een gekalmeerde Raskin na twintig minuten terug naar de kleedkamer van De Cremer. 

 

"Doorheen het gesprek werd hij opnieuw verbaal agressief en begon hij mij de les te spellen", zo staat in het verslag van de scheidsrechter. De Rouche riskeert ook 2000 euro boete.

 

Als de ploegen niet akkoord gaan met de voorgestelde straffen, worden de dossiers dinsdag behandeld door het Disciplinair Comité.