Ga naar de inhoud

Het "modeverschijnsel" van de nukkige gewisselde spelers: "Ze voelen zich te belangrijk"

 ma 7 november 2022 23:33
 Fabio Silva
De flesjes sportdrank waren het slachtoffer van Fabio Silva bij zijn wissel.

De topper tegen Antwerp leverde gemengde gevoelens op bij Anderlecht. Er heerste tevredenheid over het punt, maar Fabio Silva zijn humeur was allerminst goed te noemen na zijn wissel. "Een modeverschijnsel", noemt Gert Verheyen het in Extra Time. "Ze kijken te veel naar Ronaldo."

Fabio Silva kwam erg nukkig van het veld in de topper tegen Antwerp. De Portugees schopte op alles wat in zijn weg stond richting de bank. Een tafereel dat de analisten van Extra Time almaar vaker opmerken.

 

"Dat zien we te veel de laatste tijd", vindt Gert Verheyen. "De spelers kijken allemaal naar Ronaldo en denken dat ze zeer belangrijk zijn. Maar een speler snapt soms niet wat een trainer van plan is."

 

"Fabio Silva vond het straf dat zijn coach hem naar de kant durfde halen. Dat wordt gewoon niet meer geaccepteerd. Dan moet je de dag erna nog een gesprekje met die speler hebben waarin hij zich excuseert..."

Ik heb trainers gehad die mijn hoofd eraf mepten vroeger als je zoiets deed.

Youri Mulder

Dat het een uiting van de tijdgeest is, beaamt ook Youri Mulder: "Ik heb trainers gehad die mijn hoofd eraf mepten vroeger. Als je zoiets deed, riskeerde je een lijfstraf."


De T1 moet anno 2022 zelf een oplossing zoeken om verhitte situaties na een wissel te voorkomen. "Er zijn trainers die al lang geen hand meer geven of geen blik meer gunnen", deelt Verheyen. "Dat is misschien de beste oplossing."

 

Zelf maakte hij het als trainer het ook mee dat spelers kwaad voorbij raasden. "Als iemand je negeert, kookt je bloed", kijkt de analist er lachend op terug.

Gerelateerd: