Ga naar de inhoud

Stoffel Vandoorne wordt reserverijder bij Aston Martin: "Het wordt een geweldige taak"

Stoffel Vandoorne moet het ambitieuze Aston Martin hogerop helpen.

Stoffel Vandoorne blijft een rol spelen in de coulissen van de Formule 1. De wereldkampioen Formule E wordt volgend seizoen test- en reserverijder bij Aston Martin.

Na zijn afscheid van McLaren in 2018 is Stoffel Vandoorne nooit helemaal uit de Formule 1 verdwenen. Vorig jaar werd hij nog ingezet als testrijder bij Mercedes en McLaren.

 

En ook volgend seizoen zal de 30-jarige Vandoorne zijn Formule E-kampioenschap combineren met F1-activiteiten. Hij wordt test- en reserverijder bij het ambitieuze Aston Martin.

 

Met de ervaren Fernando Alonso, voormalig ploegmaat van Vandoorne bij McLaren, en Lance Stroll wil Aston Martin in 2023 een stap richting de topteams zetten. Vandoorne moet daarbij een belangrijke rol spelen, samen met F2-kampioen Felipe Drugovich.

 

"Het is ongelofelijk spannend om deze stap bij Aston Martin te kunnen zetten", zegt Vandoorne, die 41 Grote Prijzen in de F1 op zijn teller heeft staan. "Ik heb met veel interesse gekeken hoe het team zich heeft ontwikkeld en ik weet dat ze vastberaden zijn om steeds vooruitgang te boeken."

 

"Om Fernando, die ik al ken van mijn F1-carrière, en Lance te helpen om de wagen te ontwikkelen en verbeteren, wordt een geweldige taak. Ik kijk nu al uit naar de uitdaging."

 

In de Formule E komt wereldkampioen Vandoorne volgend seizoen uit voor het Amerikaanse DS Penske, nadat Mercedes na 4 jaar de sport heeft verlaten. Hij vormt een tandem met de Fransman Jean-Eric Vergne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.