Ga naar de inhoud

Carl Hoefkens: "Zeer tevreden met wat ik gezien heb op training"

Club Brugge liet de voorbije maanden na zijn Europese glansprestatie nu en dan een steekje vallen, zaterdagavond wacht Oostende na een week die gekleurd werd door een Europese ontnuchtering. Recht Club zijn rug na de 4 vuistslagen van FC Porto op Jan Breydel? 

"Niemand verliest graag", trapte Carl Hoefkens op zijn zeer korte persbabbel een open deur in.

 

"Je moet dan proberen om even afstand te nemen van het voetbal en om tot rust te komen. Wat ik gezien heb op training de voorbije dagen, stemt me zeer tevreden."

 

Hoefkens had het woensdag over "een leermoment". Wat is dan de les? "Dat een wedstrijd nooit gedaan is. Ik vond ons in de eerste helft echt wel oké."

 

"Maar ook na de 0-2 is het belangrijk om in de match te blijven. Er kan dan altijd nog iets gebeuren, zeker met onze supporters."

Mechele en Odoi? Ik ben de eerste om hen een mindere wedstrijd te vergeven en om hen daarna te steunen.

Carl Hoefkens

Hoefkens vindt alleszins niet dat de opeenvolging van matchen op zijn groep weegt. 

 

"Neen, want de fysieke parameters waren absoluut in orde tegen Porto, vergelijkbaar met de andere matchen in de Champions League. De kwaliteit sprak nu gewoon in hun voordeel."


Is KVO zaterdag dan een dankbare tegenstander om alles door te spoelen? "Dat maakt mij niet uit. Ik wil gewoon zien waar we aan werken: dominant en verticaal voetbal met hoge pressing."


De Brugse T1 gaf nog mee dat Clinton Mata niet in de selectie zit en verdedigde Brandon Mechele en Denis Odoi, die na Porto kritiek kregen.


"Ik kijk ook naar wat ze al gebracht hebben en dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Ik ben de eerste om hen een mindere wedstrijd te vergeven en om hen daarna te steunen."