Ga naar de inhoud

Stephen Curry vergeet Brittney Griner niet: "Ze is jarig en al 243 dagen onterecht opgesloten"

 wo 19 oktober 2022 08:28
Op een bijzondere avond voor Golden State zat Stephen Curry ook met zijn gedachten bij Brittney Griner.
Op een bijzondere avond voor Golden State zat Stephen Curry ook met zijn gedachten bij Brittney Griner.

De Golden State Warriors hebben vannacht bij de start van het nieuwe NBA-seizoen hun titel nog eens gevierd, maar Stephen Curry maakte tijdens de festiviteiten ook plaats voor een ernstig moment. De sterspeler van de Warriors was de verjaardag van WNBA-ster Brittney Griner, nog steeds opgesloten in een Russische gevangenis, niet vergeten.

Brittney Griner zit al sinds begin dit jaar in de cel in Rusland, waar ze opgepakt en veroordeeld werd voor drugssmokkel. Griner, op dat moment ploegmaat van Emma Meesseman bij Jekaterinenburg, was in het bezit van cannabisolie; legaal in de VS, maar illegaal in Rusland.

 

Griner kreeg een celstraf van 9 jaar na een proces waarbij heel wat vraagtekens geplaatst werden. De Amerikaanse autoriteiten proberen sindsdien om de basketbalster vrij te krijgen, voorlopig zonder succes.

 

Dat Griner gisteren haar 32e verjaardag achter de tralies moest doorbrengen, was ook Stephen Curry niet ontgaan. De NBA-ster van de Golden State Warriors riep tijdens zijn speech op om Griner niet te vergeten.

 

"Ik wil mijn platform en deze gelegenheid gebruiken om de naam van Brittney Griner te noemen, een bijzonder lid van onze basketbalgemeenschap. Het is vandaag haar verjaardag, ze wordt 32 jaar oud", sprak Curry.

 

"We zullen haar naam blijven noemen. Ze is al 243 dagen onterecht opgesloten in Rusland en we hopen dat ze snel naar huis komt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: