Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie blikt vooruit naar 2023: "Parijs-Roubaix ontdekken en mijn sprint verbeteren"

Arnaud De Lie met zijn bekende zegegebaar.

Met 9 overwinningen was het eerste profseizoen van Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) een schot in de roos. Bij onze Franstalige collega's van RTBF blikte de 20-jarige sprinter vooruit naar 2023, en keek nog een keer terug op afgelopen seizoen: "Er waren wedstrijden waar ik misschien de snelste man in koers was, maar dat ik of mijn ploegmaats nog de ervaring misten om het af te maken."

Het belangrijkste doel dat Arnaud De Lie stelt richting volgend seizoen, is om vooral geen stappen over te slaan. Een verstandige aanpak van de youngster.

 

"Ik moet simpelweg mijn sprint blijven verbeteren. Er waren afgelopen seizoen wedstrijden waar ik misschien de snelste man in koers was, maar dat ik of mijn ploegmaats nog de ervaring misten om het af te maken", zo trekt De Lie lessen uit afgelopen jaar.

Ik denk dat we volgend seizoen een nog betere groep zullen hebben, zowel in de sprints als de klassiekers.

Arnaud De Lie

Aan pure kwaliteit geen gebrek dus bij de Waalse spurtbom: "Ik denk dat het vooral om ervaring opdoen gaat. Mijn ploegmaats en ik koersen nog niet zo lang samen, dus ik denk dat we volgend seizoen een nog betere groep zullen hebben. Zowel voor de massasprints als voor de klassiekers, waarin positionering in beide gevallen belangrijk is." 

De klassiekers: "In Parijs-Roubaix iets proberen"

Hij mocht al proeven van Kuurne, Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Hij wil stap voor stap nog meer topkoersen ontdekken. "Aan de Ronde van Vlaanderen wil ik graag eens deelnemen, maar vooral in Parijs-Roubaix zou ik dan misschien iets willen proberen."

 

"Maar het zal een kwestie van tijd zijn, ik wil het stap voor stap aanpakken en geen stappen overslaan. Ik wil het goed doen en zo denkt de ploeg er ook over."

 

En de plannen voor de komende maanden? "Ik zal mijn fiets enkele weken aan de kant laten, uitrusten en het bij wat looptraining houden. En natuurlijk mijn vader een beetje helpen op de boerderij", voegt de boerenzoon eraan toe.

De Lie werd in 2019 al zevende in Roubaix voor junioren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.