Ga naar de inhoud

Daar is nummer 9! Arnaud De Lie slaat nu ook toe in Egmont Cycling Race

 di 23 augustus 2022 16:59
Tel de vingers maar: 9 overwinningen voor Arnaud De Lie.

Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) weet maar niet van ophouden. In Zottegem kon de neoprof Arnaud Démare kloppen in een sprint, meteen goed voor zijn 9e overwinning van het seizoen.

Vorig jaar eindigde de eerste editie van de Egmont Cycling Race - de opvolger van de GP Stad Zottegem - in een massasprint. Heel wat avonturiers wilden dit jaar een herhaling van dat scenario vermijden.

 

Vier aanvallers konden een voorsprong van ruim 5 minuten bij elkaar fietsen. Dylan Teuns wilde zich ook tonen in zijn eerste koers voor Israël-Premier Tech en ging samen met Florian Vermeersch (Lotto-Soudal) op zoek naar de kopgroep, zonder succes.

 

Tempobeul Victor Campenaerts kon de ene na de andere tegenaanvaller inrekenen, maar het peloton had het knap lastig om Robert Scott, de laatste overblijver van de vroege vlucht, tot de orde te roepen.

 

Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck) deed nog een ultieme poging om een sprint te voorkomen, maar de treintjes stonden al op de rails. Arnaud Démare (Groupama-FDJ)  zette de sprint in, maar Arnaud De Lie zoefde hem nog voorbij. Ploegmaat Jasper De Buyst werd 3e.

 

Het is al de 9e overwinning van het seizoen voor de neoprof van Lotto-Soudal. Twee dagen geleden triomfeerde hij ook al in de Schaals Sels.

Gerelateerd:

De Lie: "Ik hoop hier nog een vervolg aan te breien"

"Alles verliep naar wens", zei De Lie. "Ik boek mijn negende zege en met Jasper De Buyst op de derde plek sprokkelen we belangrijke UCI-punten voor de ploeg. Ik hoop hier nog een vervolg aan te breien."

 

"Door het drukkend warme weer, werd het hier wel een zware koers. Bij het aansnijden van de laatste ronde zat ik echt op mijn limiet. Gelukkig kon ik andermaal rekenen op een sterke ploeg." 

 

"In de laatste 200 meter werd ik afgezet, maar was ik helemaal niet fris meer. Integendeel. Het verbaasde me dat ik iedereen achter mij kon houden. Wellicht was het beste er bij de rest ook wel af."   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Egmont Cycling Race:

  1. Arnaud De Lie 
  2. Arnaud Démare (Fra)
  3. Jasper De Buyst
  4. Dries Van Gestel
  5. Giacomo Nizzolo (Ita)
  6. Ruben Apers
  7. Andrea Pasqualon (Ita)
  8. Bram Welten (Ned)
  9. Dries De Bondt
  10. Piet Allegaert
Gerelateerd: