Ga naar de inhoud

Putte-Kapellen sluit morgen Belgische wielerseizoen af: "Tevreden over deelnemersveld"

 ma 10 oktober 2022 14:35
Piotr Havik was in 2019 de winnaar van de Sluitingsprijs.
Piotr Havik was in 2019 de winnaar van de Sluitingsprijs.

Met de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen staat morgen de laatste koers op Belgische bodem op het programma. De traditiewedstrijd maakt geen deel meer uit van de internationale UCI-kalender, maar staat gecatalogeerd als profkoers op de nationale Belgische kalender. Toch staan er ook enkele delegaties van profteams aan de start van deze officiële afsluiter van het Belgische koersseizoen.

Parijs-Tours zondag en de Ronde van Lombardije zaterdag waren voor de meeste renners de laatste koersen van het seizoen 2022. Op Belgisch grondgebied is er nog de traditionele afsluiter met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Nadat de twee voorgaande edities afgelast werden door de coronapandemie, komt de koers nu wel degelijk weer naar het Belgisch-Nederlands grensgebied.

 

Sinds 2018 maakt de Nationale Sluitingsprijs geen deel meer uit van de internationale UCI-kalender, maar van de nationale Belgische kalender. Een goede beslissing, vindt organisator Ben Simons.

 

"Anders had deze traditiewedstrijd geen kans op overleven gehad. Het is sowieso moeilijk om op het einde van het seizoen nog een sterk, internationaal, gestoffeerd deelnemersveld bijeen te krijgen en ook de organisatiekosten liggen op die manier een pak lager."

Diverse profteams sturen een delegatie naar de Sluitingsprijs. 

Organisator Ben Simons

"Wat betreft het deelnemersveld mogen we best tevreden zijn. Diverse profteams sturen een delegatie naar de Sluitingsprijs.", aldus Simons, die ook organisator is van de Antwerp Port Epic, Schaal Sels en Memorial Rik Van Steenbergen. 

 

Morgen weten we wie de Nederlander Piotr Havik, de laatste winnaar van Putte-Kapellen in 2019, opvolgt op de erelijst. Zoals Simons zegt: "De Sluitingsprijs staat nog steeds mooi op het palmares van de renners." Ook al is het nu een nationale koers, in het verleden wonnen er mooie namen met onder meer Eddy Merckx, Frans Van Looy en Tom Steels.