Ga naar de inhoud

Metejoor zet schouders onder nieuwe schoolsportcampagne "Wie sport, die wint"

 wo 28 september 2022 11:11
Vlaams minister van Sport Ben Weyts wist Metejoor te strikken voor het campagnelied.

Vlaamse kinderen bewegen veel te weinig. Jongeren tussen 6 en 17 jaar zouden één uur per dag matig tot intensief moeten sporten, maar onderzoek wijst uit dat meer dan 80% deze beweegnorm niet haalt. Hoog tijd dus om hen aan te zetten tot meer sport en beweging. 

Gelukkig kent Vlaanderen al een uitgebreid aanbod aan sport- en beweegactiviteiten op én rond de school. Het is dus vooral een kwestie van jongeren te motiveren om eraan deel te nemen. Daarom lanceren MOEV, Sport Vlaanderen en Vlaams minister van Sport en Onderwijs Ben Weyts de campagne "Wie sport, die wint“.

Wie sport, die wint in meer dan één opzicht

 

"Met deze activerende slogan willen we kinderen stimuleren om meer te bewegen", zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. 

 

"Winnen met sport gaat om zoveel meer dan het winnen van een wedstrijd: je houdt je lichamelijke conditie op peil, maar het is ook de ideale manier om vrienden te maken, leerstof te verwerken en je hoofd leeg te maken.

 

Bovendien is sporten op school voor veel kinderen een stimulans om ook na schooltijd een sportclub op te zoeken.”

Winnen met sport gaat om zoveel meer dan het winnen van een wedstrijd.

Ben Weyts, Vlaams minister van Sport

Campagnelied van Metejoor zet aan tot bewegen

 

Metejoor - erg populair bij de schoolgaande jeugd -  werd gevraagd het campagnelied in te zingen. "Opzij, opzij, opzij" is een cover van het uptemponummer van Herman van Veen en zet aan tot bewegen, net als de campagne zelf.  

 

Er hoort ook een dansje bij, dat kinderen op school aanleren en vervolgens kunnen tonen op TikTok en Instagram.

 

Als voormalig leerkracht lichamelijke opvoeding is Metejoor een logische  keuze als ambassadeur van de campagne, vindt hij:  "Als geen ander besef ik het belang van sport en beweging voor kinderen en jongeren. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om mee te werken.”

 

"En als ik de kinderen nog een tip mag meegeven: gewoon doen! Spreek af op pleintjes om samen met je vrienden te sporten., en beweeg ook op de speelplaats zoveel je kan: de tikkertje, verstoppertje... als je maar beweegt!"

De website van MOEV heeft een uitgebreid overzicht van het schoolsportaanbod en biedt inspiratie voor kinderen, ouders, scholen én sportclubs.